Träning..träning :)

Åhh vad det är kul att träna med hundarna nu :) Tränade först igår kväll. Markeringar och dirigering med lite olika terrängbyten mm med Kelly. Rhea fick några enkelmarkeringar som hon fixade bra. Nöjd med Kelly med även om en del skönhetsfläckar fanns.
Så idag åkte vi ut i skogen och tränade sök o markering med Rhea och dirigering i gles skog med Kelly.Hundarna fick sitta kvar i bilen medan jag gick och la ut söket åt Rhea. La ut 8 dummys där området först var gles skog för att sedan gå in i en grantätning för att se att hon bytte mark.Rhea jobbade strålande och fick hämta 6 stycken och den sista hämtade hon längst ut. Lite roligt var att se att hon sprang över en dummy på vägen in,stannade upp o vände och tittade på den men fortsatte sedan självmant in med den hon hade i munnen utan att jag sa nåt. För att sedan snabbt på nästa skick hämta den dummyn. Det var duktigt! Så fick Kelly hämta in de 2 som var kvar, den första på sök och den andra på dirigering. Gick bra.
Så tog vi en paus och fikade innan jag la ut ett nytt sök i ett annat område. Även här med terrängbyte. La ut 5 stycken...och även dom kom in i rekordfart! Tror verkligen hon ärvt sin söklust av mamma Kelly;)
La sen ut 3 dirigeringar åt Kelly gick i en stor halvcirkel och la ut. Kelly gick kanonbra. Hon har väl aldrig nånsin gått så rakt på en linje förr. Går hon så här på söndag får konkurrenterna hålla i hatten ;)
Sen avslutade vi med att mamma skulle premiärkasta markeringar åt Rhea..Haha det blev inte lätt men hon löste uppgiften :)
Cosy fick lite närsök och bära runt på en liten dummy så även hon var nöjd ;)





Paus i skogen



Mamma o hundarna



Cosy gullungen



Rhea på söket i reafart ;)



Rhea i full fart ;)



Kelly på söket



Rhea på väg in med markering



Ojj där låg en till ;)hon har nyss sprungit rakt över den ..en liten blå framför näsan ;)..nej bäst att springa in med den jag har först ...duktigt!

WT i Lissjö

Idag har vi varit på WT i Lissjö Hallstahammar som FRK/ Bergslagen arrangerade. Vi hade en härlig dag i strålande solsken.  Kelly skötte sej bra på stationerna förutom på en där det blev en förarglig "nolla".Får ta på mej det själv då jag släppte henne alldeles för nära apporten som parhunden skulle hämta sen, så hon tog fel apport. 
Station 1 var en trippelmarkering på linje poäng 18
Station 2 Dirigering med störning   poäng 18
Station 3  Sök (5 dummys på en maxtid på 4 min) poäng 20
Station 4 -5 2 Dubbelmarkeringar där den högra skulle in först ( låg med ca 15 meter emellan) sedan bytte man plats och Kelly fick hämta den vänstra som låg kvar. 0-18 poäng.
Summa 74 poäng
Grattis till alla duktiga sjörövare som gjorde fina prestationer!

Rhea fick vara med och bekanta sej lite i miljön..Skoj tyckte hon ;)

Pristagarna i Nybörjarklass Alice Searover Kellys Alice in Chains kom 4:a o saknas på bilden Yvonne o Peg 5:a


pristagarna i öppenklass


Pristagarna i elitklass
Vinnare Lena o Day, 2:a Mari o Ladda, 3:a Cia o Teo,4:a Mats o Pompe,5:a Marianne o Elektra


Doris på markeringsrutan


Sökstationen


Lottie o Doris o Yvonne o Peg vid markeringsrutan


Jippi!!

Idag var det dax för återbesök på Strömsholm med Rhea. Hon undersöktes noga, och veterinären var nöjd med vad hon såg och kände :)För att kolla upp ordentligt att hon hade rätt så togs det två röntgenbilder igen på bröstkorgen. Även det såg bra ut så nu är hon FRISK!! Härligt! Vi träffade ett par nya ansikten som kom ihåg henne då hon låg inne och alla var lika glada att utgången blev så bra :) NU kör vi på och bygger upp konditionen igen ordentligt! Målet med träningen är unghundsderbyt som går den 11 juni. Ska bli så roligt att kunna vara med och tävla och se alla duktiga unghundar! Tidigare år har jag inte haft möjlighet att se själva tävlingen då Lydnads SM gått samma helg. (även om jag varit med i planeringen och fixet innan då tävlingen gick på Hvarsta två år) I år är det SSRK/Södra som arrangerar. Länken här nedan med deltagarlista och övrig info
http://derby.ssrksodra.com/

Det som inte är lika roligt är att Cosy blivit sämre igen i sin muskel :( Men jag hoppas att även det ska fixa sej med ny medicin o smärtlindring. Så ska jag vara noga att massera ordentligt och även isa muskeln på kvällen för att den ska få hjälp att läka. Hoppas av hela mitt hjärta att hon blir ok igen och kan få vara en glad pensionär.

Kullträff Kelly-Mason o Grattisar

Idag var det träff för Kelly-Masonkullen och några andra kullar på Rosöga.Det är alltid lika skoj att träffas och se hur de utvecklas. De delades in i tre olika grupper och träningen var upplagd med tre olika stationer. Lite bilder nedan från dagen.

Sen lite Grattisar :) Maria o Deco gjorde en fin debut på WT i öppenklass och kom på en fin 2:a plats på 77 poäng endast 2 poäng efter vinnaren. Bra jobbat!
Grattis även till Ulrika o Iva som debuterade på lydnadsprov i klass 1 på Strängnäs Lokala Kennelklubb med ett 1:a pris! Bra jobbat!





Alba o Anna-Carin


Gunilla o Digger


Grattis Rhea 1 år!

Idag fyller R-kullen Drake-Kelly 1 år! Ett jättegrattis till mitt hjärtegryn Rhea och hennes syskon! Tänk vad tiden går ;) Så nu är det dax för röntgen av höfter o armbågar. Håller tummarna för att alla är friska även i denna kullen.
Som sej bör så bjöd Rhea släkten på en liten festtallrik bestående i blodpudding,rökt skinka,korv och en liten bacon skiva. Mums sa Rhea..men det var väldigt svårt att låta bli att tjyva en bit innan jag hunnit ta ett foto..haha








Cosy o Rhea


Full fart på träningen

Ja nu är det full fart på träningen...och även på Rhea kan man säga ;) Vi tränar på med markeringar, olika tecken och sök både med vilt och dummy. Det går bra och jag är väldigt nöjd med min lilla tjej. Hon jobbar med en härlig fart och glädje i allt hon gör! Försöker ta det lite lugnt ..men det är inte lätt när vi bägge tycker det är så kul!

Kelly är anmäld till ett par WT:n och det blir intressant att se vad hon kan prestera ;)Hoppas hon skärper till sej.(och även jag som förare).. när det är prov för träningen har väl gått sisådär kan man säga. Men kul ska vi ha :)

Jaktträning

Idag tränade vi med gänget i labbeklubben. Så lyxigt att komma till ett färdigt upplägg och bara köra hund :) Kanonfina marker var det med. Började med Rhea och vi delade in oss i två grupper på 4 o 5 stycken i varje. Startade med att gå o lägga ut en dummy var till två olika områden. Sedan promenerade vi iväg därifrån och kastade markeringar. Man valde själv om man ville ha dubbelmarkering eller 2 enkla. Rhea fick ta 2 enkelmarkeringar som hon fixade galant. När alla tagit sina markeringar gick vi tillbaka och skickade på linjetag till de två områden vi lagt innan.Det ena över ett brett dike och det andra med terrängbyte från öppen mark in ca 20 meter i skogen. Även detta fixade hon kanon. Därefter bytte vi grupp och började med att alla gick o gömde 2 bollar var i ett närsöksområde och så fick alla hundar hämta 2 var. Så var det markeringar igen. Jag valde att börja med en enkelmarkering för att sedan bygga till en dubbel. Rhea fixade även detta fint :))
Därefter var det fika och regnet bara öste ner...så vi satt i bilen.. Det var verkligen aprilväder idag..omväxlande solsken och regnskurar.
Så var det Kellys tur. Hon fick göra ungefär samma övningar, men var inte alls på humör idag. Okoncentrerad på markeringarna och kändes allmänt loj :( inte alls likt henne. Linjetagen fanns dock inget att klaga på ( raka o fina linjer) ska hålla lite extra koll på henne så hon inte är dålig på nåt sätt. Hoppas att hon bara hade en dålig dag helt enkelt..det måste man ju få ha ibland, även om man är en liten hund ;)

RSS 2.0