Agria Swedish Game Fair Cup

Igår var vi på Tullgarn och tävlade i lagtävlingen. Vi hade en härlig dag, kallt och blåsigt på morgonen men senare värmde solen riktigt skönt. Tyvärr var jag inte riktigt i form själv då jag åkt på en riktig förkylning, .och en huvudvärk så det kändes typ som jag hade bomull i huvudet..så lite svårt var det att fokusera. Men roligt hade vi iallafall med många skratt och en härlig stämning i laget. Började tyvärr riktigt illa på vår första station (5) där både Rhea och Jackie missade sina uppgifter och nollade. Sweet däremot skötte sin dirigering över hindret bra. Här var Rheas uppgift en minnesmarkering ..dock övermarkerade hon och försvann bakom och fick syn på en flock kanadagäss som var intressantare..och blev olydig. Men ändå glada i hågen fortsatte vi till nästa station med inställningen att nu kan det bara bli bättre..vilket det också blev :-) Men det räckte inte till någon finalplats. Stort Grattis till alla lag som gick vidare till final. Stort Tack även till arrangörerna som ordnat så allt flöt på smidigt och snabbt trots att vi var så många lag 46 stycken kom till start. Skulle tippa att vi hamnade nånstans neranför mitten i resultatlistan. 15 lag gick vidare till finalen idag där slutligen Jaktyrans gäng stod som segrare före goldenlaget Scorpions och 3:a Searover Ladies. Stort Grattis till er alla!
Sweet Dreams
Lagets bästa hund Sweet skuggad av lite blomster i väntan på sista stationen :-)

Searoverhelg!

Vilken härlig helg vi haft! Strålande sol, glada människor o hundar när kennelmammorna Anki o Lena ordnade årets Searoverträff! Igår var det Workingtest när årets SearoverMästare skulle koras. Stort GRATTIS till Madde som tog hem titeln med sin fina unghund Scilla!
Mästarinnorna Madde o Scilla!
Workingtestet började med elitklassen. Rhea hade ingen bra dag och poängen stannade på blygsamma 67 p. En del förarmissar från min sida får jag ta på mej.. men så kan det vara ..lätt att vara efterklok, men visst blir man lite besviken :-( På eftermiddagen var det dags för nkl och Frank. Han började med att knalla på första apporten. Håhåjaja men men vi har ju inte tränat på att någon säger när man ska skicka, så det var inte hans fel. Sen tränade jag och la in ett stanna för säkerhets skull och då gick det bra. Annars var han duktig och fick ändå ihop 73p med en 0:ad apport.
Idag samlades vi igen för träning. Delade in oss i 3 grupper. I ekl gruppen var vi bara 6 stycken så vi fick toppenträning, men många glada skratt och hejarop. Rhea började lite dåligt, men skärpte till sej och gick bara bättre o bättre så slutet gott allting gott ;-)
Tack alla för en härlig dag! Ett Jätte TACK till Anki o Lena som ordnar så bra för oss!

Franks jaktprovsdebut

Igår startade jag Frank åt Anki på Råbyprovet. Han skötte sej med den äran och fick ett 1:a pris trots att han endast är drygt 9 månader.. Han tog sej an uppgifterna med ungdomlig glädje. Han är ju inte alls mycket tränad men har gjort allt rätt, fina apporteringar och spontan på allt vilt som presenterats för honom. Så det här kan man verkligen kalla för egenskapsbedömning.
Samarbetsvilja: Naturlig och trevlig samarbetsvilja.
Sökarbete: Arbetar med hög motivation i hela marken
Fart: Hög
Näsa: Används aktivt
Dirigerbarhet: Lättstyrd
Markeringsförmåga: Ser samtliga vilt falla. Lite diffus minnesbild på vattnet, men finner sina vilt på egen hand.
Skottreaktion: Uppmärksam
Stadga: Fast
Tyst och lugn i passivitet
Apporteringslust: Spontana upptag, snabb inleverering
Apportgrepp: Balanserat mjuka grepp, lämnar i hand
Simteknik: Simmar bra
Vattenarbete: Stor vattenpassion
Hundtolerans: Utmärkt
 Sammanfattande kritik:
En mycket talangfull hund med härligt spontan apportering. Helhetsintrycket är övertygande. Ett lite diffust vattenarbete betraktas enbart som en skönhetsfläck.
 
liite mallig får man se ut ;-)

RSS 2.0