Gott Nytt År!

Hundarna ligger och undrar lite vad som händer utanför...Tyvärr smäller det friskt  överallt av raketer och smällare! Som tur är så är dom inte rädda utan bara lite fundersamma. Vi har gått en långpromenad på eftermiddan och sedan en kortare runda efter kvällsmaten så nu klarar dom sej till sent inatt när det är över...eller till imorrron bitti. Få se hur länge dom håller på och smäller! Det är lite olustigt att gå ut när men inte ser om det är några "ungar" runt knuten med raketer som kommer farande.
Nu önskar jag alla vänner en riktigt mysig nyårsafton och Ett GOTT NYTT ÅR!!
o var rädda om era fyrfota vänner.
Kram Maud, Cosy & Kelly

Årets näst sista dag;)

Var en härlig dag ! med ett par minusgrader och solsken. Tog en långpromenad i skogen med hundarna och gick lite nya stigar. Det var såå vackert! Var ute nästan 2 timmar och hundarna njöt i fulla drag:)) Hade med några tennisbollar i fickan och la ut några långa linjetag. Bägge var duktiga! Det har snart gått 14 dagar sedan Kelly parades så än är det för tidigt att se om hon är dräktig. Hon är precis som vanligt men är väldigt hungrig!!..hmm kanske det kan vara ett litet tecken..förra dräktigheten var hon galet hungrig den här tiden? för att sedan börja kinka med maten vecka 3. Hoppas det stämmer:)

Kelly sötnosen!

 ...Cosy på språng!
Så måste jag visa det fina julkortet jag fick från SBK!
Härliga minnen!! ;))

Lydnadsträning

Idag åkte vi till klubben och tränade lydnad. Hämtade upp Mari o Ladda på vägen :)) jag hade bara Kelly med mej,Cosy fick vara hemma hos Emma istället för att sitta i en kall bil. Även Tassa (som precis börjat löpa fick vara hemma) Vi började med sitt i grupp och platsliggning och det gick bra. Sedan var Mari snäll och körde igenom Kelly och mej i elitmomenten. Tycker det gick helt ok ;) ända till fjärret där hon har svårt att hålla koncentrationen plus att hon flyttar fram...hmm få se hur vi kan hinna förbättra det till tävlingen.Sedan körde jag igenom Ladda o Mari och det såg bra ut. Yvonne kom oxå o tränade lite lydnad med Alli och så kom även Katarina  o tränade lite med Märta. Kul! När vi tränat klart gick vi en liten rastningsrunda innan vi åkte hem. skönt att det är fruset och lite vit snö på marken :))

Julfirande o liite träning

Julfirande har det blivit med god mat och många paket. Hundarna fick naturligtvis oxå paket ,men i år fick dom slippa de röda sidenbanden :)) Titta så söta med sina "benpaket"

Idag var det härligt kallt ute och till o med lite vitt på backen:) Passade på att träna några lydnadsmoment med Kelly och hon gick riktigt bra! Annars gick vi en långpromenad i det härliga vädret och tränade lite "minnesmarkeringar" och dirigeringar med lite tennisbollar. Även det gick bra!

God fortsättning alla vänner!
Kram Maud

God Jul!

Nuu är det inte långt kvar till jul!!  Sillen är inlagd och skinkan griljerad och färdig. Julklapparna ligger inslagna och klara i tomtesäcken :)) Nu ska bara hundarna julbadas så dom doftar gott och på julafton får dom sina röda sidenband om halsen ;)
Vi önskar er alla en riktigt mysig GOD JUL !!

 


 
Cosy i badet :))

Kelly i badet :)
Nu blev dom såå fina!!

Kelly är parad

Nu är Kelly parad med Mason :)) Han var precis lika mysig o trevlig som jag kom ihåg honom när jag träffade honom på Lag SM i somras. Vilken mysig nalle!! Genomtrevlig,lättsam,snygg o så snäll!..och sedan full speed när det gäller jobb.. En härlig kombination! Vad mer kan man begära?? Så nu blir det några veckors väntan igen innan vi vet om hon är dräktig.. ..känns som man alltid väntar på nånting :))..

Så fick vi även träffa Kellys bror Karo :)) Jättekul att Gunnar kunde komma och visa upp honom.
Tog lite bilder men tyvärr var det dåligt väder med duggregn så bilderna blev inte de bästa.


Mason o Kelly

Mason

Mason

Mason

Sraover Cosys Karo

Karo

Skogspromenad + långa linjetag..

Idag gick vi en lång skogspromenad. Vi har fortfarande lite snö kvar även om det börjar bli plaskigt. Hade med några bollar som jag  passade på att lägga ut och skicka på långa linjetag i snön! Ojj vad bägge två var lyckliga att äntligen få "göra" nånting :) Skickade även på ett långt linjetag tvärs över hagarna så dom fick ta sej igenom (under) två staket med trådar och även två diken. Inga problem..full fart ut o igenom alla hinder :) Dom är för härliga!

provsvar

Provsvaret idag visade på ett lågt progesteronvärde så vi kan ta det lugnt och åka som planerat den 17/12.
Känns skönt att veta,så nu kan jag julpyssla lite i lugn o ro ett par dagar till ;)

Blodprov

idag har vi tagit ett  progesteronprov på Kelly för att se var hon står i löpet. Provet skickas till SLU och vi får svar imorgon vid lunchtid .Så det blir ännu en "sömnlös" natt ..:)) natt innan jag vet när vi ska åka till Ed. Spännande! Så det är bara att vänta ..o vänta ;) Tränade litegrann idag..enkla linjetag och dubbelmarkering. Det var inget att klaga på ..gick BRA!


Snön är här igen:)

Nu har vi återigen fått lite vitt på marken. Härligt! Annars händer det inte mycket just nu förutom lite fixande här o där inför julen..o så går vi promenader förståss.






Mer foton i vårt fotoalbum på hemsidan och i webalbumet ;)
www.labbetjejerna.se

Sorgligt besked

Fick idag ett sorgligt besked att Tidy fått somna in. " En stjärna har slocknat..eller en ny stjärna har tänts på himlen"
Tidy som är mamma till Cosy o mormor till Kelly blev 12 år gammal.
Jag minns så väl när jag såg henne jobba för första gången på ett inofficiellt  A-prov i Katrineholmstrakten där jag oxå startade min goldentik Cindy. Jag blev kär i denna underbara tik direkt :)) Sedan fick jag förmånen att bli fodervärd åt en tik undan henne "Cosy" och resten av sagan vet ni :))
Tidy var en stor personlighet och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!
Tänker på Anki med familj.
Kram Maud

Virusvarning!!

Istället för att maila så vill jag varna ALLA som läser här på detta sätt istället!

STORT VIRUS PÅ  GÅNG!

Läs & vidarebefordra!!

Förmedla till alla dina kontakter snarast!!
 Var uppmärksam under de närmaste dagarna: öppna inte
några budskap
 med
 en bilaga med titeln 'Vykort  från HALLMARK' oberoende vem som har
skickat det till dig!
Det är ett virus som öppnar en vykorts-bild,
 som  'bränner' hela C-hårddisken i din dator!

Detta virus kommer att tas
emot av någon som har din e-postadress i sin kontaktlista. Det  är
 anledningen till att du måste meddela alla dina kontakter!  Det är
bättre att få detta budskap 25 gånger, än att ta emot
viruset och öppna det!!


 Om du får ett mail kallat POSTCARD, trots att det skickas till dig
från en vän; öppna det inte!! Stäng av datorn omedelbart!!!


Detta är det värsta virus som aviserats av  CNN.
Det har varit indelade efter Microsoft som den mest
destruktiva viruset någonsin!!

Detta virus upptäcktes av  McAfee nyligen,

och det  finns ingen reparation
ännu för denna typ av virus!
  Detta virus förstör hårddisken, där
vital information hålls!!!

 Meddela alla dina vänner.
KOM IHÅG: Om du skickar till dem, kommer du
 att gynna
alla!

Grattis

Stort Grattis Lena o Gubben som kom 5:a idag på Stora Stockholms lydnadstävling i Älvsjö :)) Jätteroligt! Ni är såå duktiga och härliga att se tillsammans!! Extra roligt var att det var en så kallad rankingstävling till en plats i landslaget ;)) sä det gav fina poäng! Stort Grattis även till vinnaren Lena o Basco och till 2:an  Lillemor o krollie :))

Lena o sin härliga Gubbe på veterinärbesiktningen inför Lydnads sM 2008

Snö igen :)

Idag har det kommit lite snö igen :)) Härligt!! Hoppas bara det  blir kvar nu så det blir lite julstämning.)) Tog med kameran på skogspromenaden och fotade lite grann. Tyvärr blev bilderna lite mörka då solen började gå ner så ljuset inte var det bästa..

Cosy på bushumör :)

Cosy o Kelly sitter fint

Kelly :))

Kelly löper

Nu har Kelly börjat löpa! Precis som jag kände på mej igår att det var nära :) Så nu blir det parning veckan innan jul,troligtvis runt den 18/12.  Spännande!


Nedan en bild på Kellys första kull födda 23/4 2007 när hon pysslar om sina små nyfödda valpar :))



Kelly sötnos...

Ännu inget löp...men nu är det nära...det är 7 månader sedan hon löpte nu på fredag så hon börjar nog när som helst. Vi hoppas det.... så det inte blir parning precis i juldagarna ;)
Här lite foton från myshelgen hos Emma :))



Årets sista tävling

I helgen har vi varit i Stockholm och Cosy har gjort sin sista tävling för året i Nacka Cup. En jättetrevlig tävling med trevliga funktionärer och ett gigantiskt prisbord. Tyvärr var inte underlaget det bästa..enligt Cosys mening....blött o äckligt och då kan ju inte en liten primadonna slå ner rumpan snabbt..utan det tog väldigt lång tid..;) för att inte tala om att man till råga på allt ska lägga sej i skiten...! Nåja en gång totalvägrade hon och det var på "dumrutan" där hon körde stå sitt stå. var betydligt bättre tyckte hon.. Sedan på inkallningen fick jag lägga till ett dk för att hon skulle lägga sej under en viss protest...typ..vaddå lägga sej HÄR?? Om man bortser från detta så skötte hon sej bra och vann sin grupp och gick vidare till final i Nacka Cup där alla gruppvinnare möttes. Skoj var att Mona o Alfred vann andra elitgruppen och sedan kom 3:a i finalen:)) Stort Grattis till er!!  Det såg jättefint ut! Själva kom vi 6:a  och jag är nöjd med Cosys insats! Vi fick ihop 132 poäng av 160 möjliga. Det som drog ner mest var fria följet som var lite svajjigt men sen gick det bättre o bättre. Momenten var två obligatoriska fritt följ och inkallning och sedan hade jag valt vittringsprovet och fjärret. I finalen dömde 4 domare tillsammans.
Skoj var att Emma var med och hejjade på oss! Tur var det så jag fick hjälp att bära alla priser till bilen ;) Sedan åkte vi hem till Emma och firade lite med god mat och så sov vi över där för att sedan åka på en liten shoppingrunda idag!

Vilket prisbord!
Som 6:e pristagare fick vi ett halvt bord...bland annat 15 kg hundmat,massor med ben i olika varianter, en bok,reflexväst,jacka från Pro Plan,choklad,presentkort mm helt otroligt! Stort TACK till Nacka Bk!!





Två primadonnor!

Gruppmoment elit B

Jag o Cosy

RSS 2.0