Mer bilder...


Alla tre på skogspromenad


Cosy


Rhea ,Kelly, Cosy


Rhea


Kelly o Cosy


Lite bilder..

Nu har jag kamera igen så här kommer lite bilder från morgonpromenaden i ett underbart höstväder..

Först en liten gruppbild...o då kan det se ut så här..suck haha 3 hundar som är måttligt intresserade av att bli fotograferade




Så blev det lite roligare tyckte Rhea ;)




Första valptträningen

Igår var det första lilla valpträningen på Kolstugan hos Anki. Vi var 6 stycken  som kunde komma. 4 av Kellys valpar och 2 från Allis kull. Vi började med att bara stå still på linje och prata lite. Vilket inte är det allra lättase för en liten valp på 5 månader att sitta still på rumpan..eller iaf vara lugn.;) men dom var duktiga! Därefter värmde vi upp med lite kontakt och fotgående (eller följsamhetsövningar var det nog mer för vår del i alla fall) Rhea har lite svårt att lyfta upp huvudet o ha ögonkontakt även om hon går "skapligt" i position.Vi jobbar på :) Så gjorde vi var sin inkallning en och en en liten bit från gruppen. Den gjorde Rhea 10 mässigt enligt lydnadsboken ;)
Så var det dax för lite markeringar. Anki kastade två enkelmarkeringar och smög sen ut en apport på samma ställe som vi skickade tillbaka till på "linjetag"..även om det blev en lite krokig linje för Rheas del så tog hon sej ändå snabbt ut och hittade apporten. Duktig liten tjej. Så hade vi en liten rast innan Anki la ut ett litet sök med vilt.4 änder och en rapphöna Alla valpar satt och tittade på när de lades ut och sen fick dom prova på att söka en och en. Spännande att se om dom skulle ge sej ut flera gånger och även se hur dom betedde sej när dom hittade viltet.Rhea skuttade snabbt ut i gräset och hittade rapphönan först..snabbt gripande och vände och skulle springa åt andra hållet..haha.så kan det gå..jag agerade o visslade och hon vände in direkt med fågeln..Sedan sprang hon ut några gånger till och letade fint men då kom hon in direkt med viltet utan att jag sa nånting..förutom att jag berömde och visslade lite för att förstärka raka inleveranser. Vill ju absolut inte att hon ska fortsätta att söka när hon funnit vilt. Men hon var duktig! och det var alla andra med. Så roligt att se! Vilka härliga valpar:)) Längtar redan till nästa gång och hoppas att fler har möjlighet att komma. Läs under "träffar" på Searovers hemsida

Duktiga Kellyungar!

Vilken helg det varit för några av Kellyungarna som startat på jaktprov:)
Det började i fredags 17/9 när Katarina o Ella (Mason-Kelly) startade i nkl på särskilt prov. Det gick strålande och dom kom hem med 1 HP. Wow säger jag bara. Ni är fantastiska!

Fina Ella med kanin

Sen den 18/9 var det Ulrika och "Kex" ( Onyx-Kelly) tur att starta i nkl på Brunnsholm. Även det gick strålande och dom belönades med 1 HP! va duktiga ni är!


Kex

Så till sist startade Chatarina "Nova" (Onyx-Kelly) den 18-19/9 på dubbelprovet i Järvsö och lyckades kamma hem två 1:a pris i nkl!! ..det senare nära nära ett HP. Ni är jätteduktiga!




Nova

För ett par helger sedan fick Eva o "Madde" (Mason-Kelly) 1:a pris i nkl på Fellingsbro provet! Härligt!


Madde 5,5 månad

Så förra helgen tog "Sweet" (Mason-Kelly) 1:a pris i nkl på Eskilstunaprovet med Yvonne som stand in som förare då Anki var på domaruppdrag på Gotland. Härligt jobbat!


Sweet som liten

Jättegrattis till er allihop!!


Min lilla plutt :)


Min lilla gulleplutt Rhea :)


Fantastisk helg!

Det har varit en fantastiskt rolig helg :) I lördags var jag med Mari när hon startade på jaktprovet i Uppsala med  Ladda. Ladda var jätteduktig och fixade markeringar och dirigeringar galant:) tappade tyvärr lite i en mittenperiod av söket och blev lite ineffektiv, men kom sen igen. Så det räckte till ett 2:a pris. Bra jobbat! Idag startade hon igen i Garpenberg och nu gick det hela vägen och hon var jätteduktig och knep ett 1:a pris. Stort Grattis!
 Idag var vi inte med o hejade utan var på andjakt istället.
 En mycket trevlig jakt och hundarna skötte sej mycket bra :) Tyvärr hade dom ögonen fulla med frön när vi var klara . Jag har försökt skölja så mycket jag kan men Kelly blinkar lite ibland ändå...hoppas hon är bra imorgon. Rhea har varit med hela helgen både på jaktprov och jakten, även om hon mestadels låg i bilen på jakten. Men på rasterna var hon ute och skuttade runt lite och blev kliad på magen av skyttarna ;) Hon är så duktig och tar det hela med ro:)
Igår fick jag glada rapporter om duktiga Kellybarn :)
Först var det "Maya" Searover Kellys No Limit och Mirre som fixat sitt 3:e  och sista 1:a pris på tre starter och därmed blivit  Jaktchampion!! Bra jobbat!! Så nu är hon dubbelchampion som sin mor ;)
Sedan har "Kex" Searover Ace High och matte Ulrika tävlat appellspår där dom vann tävlingen på fina 304,75 poäng och blev uppflyttade! Stort Grattis!

RSS 2.0