Morgonpromenad

I natt har det varit minusgrader så det var frost i morse. Det var så vackert när solen lyste på de frusna grässtråna. Passade på att ta lite foton på morgonpromenaden.

Cosy o Kelly

Kelly

Kelly

Cosy

Ha en skön dag!

Grattis Maria o Arraks!

I helgen har Maria o Arraks startat på Labradorklubbens öppna Jaktmästerskap. Det började med uttagning genom mock trial på dummys på lördagen.Av ca 25 hundar tog 15 stycken sej vidare till söndagens A-prov...och Maria o Arraks var ett av ekipagen :)) Bra jobbat! Efter en lång dag visade det sej att Maria o Arraks var med i toppen och slutade på en hedrande 3:e plats med ett 1:a pris! Jisses vad ni är bra! Cosy är såå stolt över sin son..och Kelly över brorsan ;)
Stort Grattis till Lena Westerman och sin Streamlights Anna Holt " Anna" som vann och fick ett 1:a pris med cert!

Själv har jag haft en härlig hundfri helg tillsammans med dottern Emma i Stockholm :))...ätit gott och umgåtts och så har vi shoppat lite grann :)   och hundarna ja dom har varit hos mamma och tagit det lugnt och säkert även dom fått lite extra gott ;)

Arraks

Sökträning

Idag har vi tränat sök igen. Det känns som en evighet sedan sist ;) Idag var vi 5 stycken i gruppen och jag och Cosy lottades till att köra sist ;) Cosy gick bra och jag är mycket nöjd med träningen. Hon gick i fina slag och med hög motivation som bara ökade kändes det som :) Attans oxå att vi inte får vara med i Skultuna för formen verkar hålla i sej.

Helgen som kommer blir helt hundfri då jag ska åka upp till Stockholm och umgås med min dotter Emma. Det ser jag verkligen fram emot!! Det ska bli så mysigt!

Vill redan nu passa på att önska alla bekanta som ska starta på LRK´s Jaktmästerskap i helgen ett stort LYCKA TILL!!
En extra spark i rumpan till Maria o Arraks!! ..ser fram emot rapporter på sms ;)

Ha det gott / Maud

Lugna dagar

Nu har vi haft några lugna dagar och bara samlat krafter med skogspromenader och mys i soffan.Nästa tävling blir troligtvis Länsmästerskapet i lydnad den 16/11 då Cosy ska försöka försvara titeln från förra året :)
Har även anmält Cosy till en söktävling den 8/11 men fick PM igår att vi bara står som 7:e reserv så den tävlingen kan vi nog tyvärr glömma ,då oddsen att komma med är minimala :(  För Kellys del ser det ut att vara ont om lydnadstävlingar..får se om vi hinner tävla någon ridhustävling i vinter innan hon får sina valpar,annars får vi vänta till försommaren.
Lite fotograferande har det blivit.. Ni får ha överseende om bilderna är oskarpa då jag har en gammal dataskärm som är så mörk så jag har svårt att se.









Livet leker!!

Lydnadstävling i Kungsör

Idag har Cosy tävlat lydnad igen...och den här gången i Kungsör. Jag åkte med Mari som tävlade med Ladda i klass 3. Ladda gick jättefint men satte sej upp på platsen och fick en 5:a där. Gick annars ett kanonprogram och vann klassen på 280 poäng. Stort Grattis!! I elitklassen var vi bara 4 startande och Cosy gick ut sist av dem. Cosy satt och låg idag som hon skulle ;) Gick sedan ett bra program där det värmer extra med 9;5 på fria följet!! Hon kan ju gå så här BRA när hon vill! sämsta momenten idag var gå runten..där hon satte o la sej lite långsamt. betyg 8,5. och sedan hennes i vanliga fall  så bra inkallning med ställande o läggande där hon slarvade och gick  långt. betyg 8,5 här oxå. I övrigt var det inte mycket att klaga på och hon vann klassen på fina 303 poäng! Härligt! nu är vi på god väg mot lydnads SM 2009 med ett snitt på 295 poäng! Känns otroligt skönt!!



Tidsfördriv :)

Detta är vad jag roar mej med när jag har lite tid över ;) ..prova ni oxå...
Jag säger bara det..hehe tur jag inte har jägarexamen!..men å andra sidan kanske jag skulle träffa lite bättre då ;)

http://www.tidningen.aland.net/jaktspelet.con

Trevlig Helg!

Lite blandat

Igår var vi ute hemma i "min" skog och tränade tillsammans med Yvonne o Alli. Vi började med att lägga ut ett stort sök med 15 dummys. Men innan hundarna fick börja söka så kastade vi markeringar. Det blev lite halvdolda kast i skogen,och ibland med dold kastare. Alli fick först två enkla för att sedan lägga ihop till en dubbel. Det var lite knepig kuperad terräng men Alli skötte sej bra! Cosy o Kelly  fick dubbelmarkeringar på samma plats. Det som ställde till det lite var när ena markeringen kom på andra sidan en stig efter att det kastats innan stigen först. Här hade dom lite svårt att ta sej över först men sen gick det bra. Söket fick Alli börja och jobba och sedan fick hon träna på att jag skickade Kelly när hon var på väg in med en dummy och även  sitta passiv när Kelly jobbade. Bägge var duktiga! När det var två stycken kvar så kastade vi lite markeringar igen innan Kelly fick söka igen. När hon hämtat en fick Cosy söka efter den sista.

När jag surfade runt hittade jag den här sidan med fina foton från bruks SM :)  bland annat på Cosy på söket. Kul!
http://bosetti.se/


..osh så dagens foto..

Yes!

Idag hade vi marginalerna på vår sida ;) Både Kelly och Ladda fick 1:a pris. Ladda i klass 3 och Kelly i elit. Härligt!
Jag är jättenöjd med Kelly som klarade ett 1:a pris trots minimal träning. ..ärligt talat så var det en riktig chansning..men den gick hem den här gången! Hon gjorde en del moment riktigt bra och fick flera 10:or, men vi måste träna mer på fjärren där vi återigen fick flera dk:n. och fick en 5:a. Slutsumman blev 269 poäng och Kelly kom 2:a i klassen av 7 startande. Duktig vovve!


Ladda o Kelly stolta 1:a pristagare på Strängnäs Bk


Kelly :))

Lydnadstävling på SLKK

Idag har Cosy tävlat lydnad på Strängnäs Lokala kennelklubb. Det var första lydnadstävlingen sedan SM i juni. Det började bra med 10:a på sitt i grupp. Trodde även det var full pott på platsliggningen men döm om min förvåning när domaren visar upp en 0:a! Trodde han skämtade!! ..men det visade sej att hon hade satt sej upp när det kom en bil på parkeringen för att sedan lägga sej ner igen så jag trodde ju att hon legat lika fint hela tiden..snopet. Annars gjorde hon ett fint program och fick ändå ihop 280,5 poäng trots 0:an och kom 2:a. Pigg o Glad som vanligt och hoppade o skuttade mellan momenten...:) har fullt sjå att hålla henne lugn så vi inte får gult kort ;) Hon är för go!!

Grattis till Suzy Tvärstedt med sin franska holländare " Tara" ? som vann på 289 poäng!

Mari och Ladda tävlade klass 3 och gjorde ett fint program ,men tog fel pinne 0:a tyvärr vittringen. Synd!
Hon vann ändå klassen och fick ihop 250 poäng.. med betyg på vittringen så hade det varit ett 1:a pris plättlätt!

Här lite bilder från dagen...








Imorgon är det Kellys o Laddas tur att tävla. Håll tummarna att vi har marginalerna på vår sida då :)

Höstpromenad

Idag gick vi en härlig promenad i det härliga höstvädret. Solen glimtade fram ett par korta ögonblick och kameran var med. Visst är det vackert med alla fina färger!










Trevlig Helg!

Andjakt

Idag har vi varit på andjakt i ett strålande höstväder. Väldigt uppskattat efter två regniga dagar. Idag var det Kelly som fick jobba och hon skötte sej strålande. Försökte fotografera lite, o här är ett litet smakprov från dagen.




Jaktprov o LRKs poängjakt

Igår var det jaktprovsstart för Kelly igen.Den sista för säsongen och den här gången i Sunnansjö. Det var ett trevligt prov som gick längs en kanal. Provet började med en dubbelmarkering på land för parkamraten,därefter fortsatte vi efter kanalen o ner till vattnet där Kelly fick en dubbelmarkering på vatten. Den första föll i vassen snett över kanalen på andra sidan o den andra utåt i vattnet skymd av en buskridå på land  efter vasskanten. Hon spikade den sist kastade och letade sedan i rätt område i vassen men kunde tyvärr inte finna apporten. Synd! Så var det en vattendirigering snett åt andra hållet och det gick bra! Därefter promenerade vi upp till söket som gick i skogen. Det var två områden som skulle sökas igenom.Först fick hindarna hämta varsin i samma område för att sedan jobba i varsitt. kelly gjorde ett jättefint sök och riktigt flög fram över stock o sten :) Så promenerade vi ner mot kanalen igen och Kelly fick sin dubbelmarkering på land Tyvärr såg hon inte första kastet så jag fick hjälpa henne med en del signaler innan hon hittade den. Så fick hon sitta pasiv när parkamraten gjorde sitt vattenarbete innan Kelly fick avsluta med en landdirigering efter vattnet.Det blev lite omständigt men apporten kom hem. Tror hon blev trött i huvudet av alla signaler..det blev en hel del visslande även på markeringarna tyvärr. Så det blev ett 3:dje pris.
Grattis till Piper o Anki som fick ett 1:a pris!
o till Nisse o Camilla som fick ett 2:a pris!
o till Tassa o Mari som även dom fick ett 3:dje pris!

Vy över provplatsen tidigt lördagmorgon

Så idag söndag har vi varit på Labradorklubben Sörmlands poängjakt. Det var en trevlig dag trots dåligt väder med regn o blåst. det var upplagt med tre stationer där man kunde välja svårighetsgrad och maxtiden på alla rutor var 2 minuter...och den tiden går fort vill jag lova... Det var en markeringsstation,en dirigeringsstation och så sök.
Både Kelly o Cosy skötte sej bra. Kelly hade dock lite otur och såg inte ena kastet på dubbelmarkeringen och eftersom man inte fick dirigera så gick tiden snabbt innan hon hittade apporten. men hann iallafall få hem den innan tiden var slut och fick 15 poäng. Cosy hann här med en enkelmarkering till o fick 25 poäng. På dirigeringsrutan fick båda full pott 30 poäng. För att sedan på söket tror jag Cosy hann få in tre apporter värda sammanlagt 4 poäng, medan Kelly hade lite otur och sprang alldeles för stort och tiden gick ut när hon var på väg in med sin första apport så det blev en 0:a.
Så bjöd labbeklubben på grillad korv för att sedan avsluta med en plojtävling på tid .. man hade 30 sekunder eller 1 minut?? man ställde upp med hunden..en markering kastades som hunden snabbt skulle hämta o lämna av, därefter skulle hunden sitta kvar och föraren springa allt vad man kunde åt andra hållet till tiden var ute, då skulle man kasta dummyn så långt man kunde :)) den som kastade längst vann. Grattis Micke som vann o kastade ända in i nästa kohage!! ;))
Resultatet av poängjakten blev
1:a Ann Margeret o Curry
2:a Mari o Ladda
3:a Kristina o Hera
Stort Grattis till er!

Cosy kom på 4:e plats
Stort Tack labbeklubben Sörmland för en rolig dag trots vädret!

Måste även GRATTA Lena o Arron som idag tog 1:a pris o CERT på A-prov!!
och Maria o Arraks som fick ett 2:a pris på samma A-prov!
Bra jobbat!

Kameran äntligen lagad

Äntligen kom meddelandet från El-Giganten att kameran var fixad! ...det har tagit över en månad o så hittade de inget fel!! Nu verlkar den iallafall fungera som den ska igen så något måste de ha gjort med den!!  Fotade lite på eftermiddan när vi gick lilla rastningsrundan.
Tränade lite jaktträning med Kelly med Mari o hennes hundar. Det gick bra!..men jösses vad hon sprang o lekte både på ditvägen till skogen och hem. Fick lugna henne så hon inte skulle göra sej illa. Cosy fick ta det lilla lugna,eftersom hon fick jobba hårt på jakten igår...och jag har oxå fått ta det lugnt idag :(..ryggen protesterar...Cosy skulle ha tränat sök idag,men vi fick tyvärr lämna återbud.


Hopp o lek!

kelly smyger..

Kelly o Cosy sitter fint

Min krasse :))

RSS 2.0