Vart tog våren vägen?

Vart tog våren vägen??  Känns lite konstigt att snön vräker ner just nu. Hundarna trivs i alla fall och det blir bra i planeringen med några dagars träningsvila då vi har tränat en hel del sista dagarna nu. Nedan lite foton från lunchpromenaden.
 
 
 
 

Norgeresa

Jag har varit med Anki på snabbvisit till Oslo i Norge. Det var Ayla som skulle ha en date med Dog :-) dom fattade tycke för varann direkt och var så gulliga tillsammans. Nu håller vi tummarna att det blir ett gäng goa valpar om drygt 2 månader.
 
Svensk Retrievermästare 2013 Searover Kits Dog
Searover D´s Ayla
 
 

Kelly vann!

Kelly har en varit lite halt och stel en tid men efter att jag började ge henne "Grönläppad mussla"+MSM så är hon nu pigg och glad igen som en unghund! Känns underbart! Så har ni en äldre hund som börjar bli lite stel så kan jag varmt rekommendera detta. Så hade "Svenska Djurapoteket" en tävling på facebook där vinsten var valfri produkt från dom. Och Kelly hade tur och vann en förpackning Grönläppad mussla! Tjohoo va bra! Kelly bugar och bockar!
 
 
 
 

Lite annorlunda träning ;-)

Hihi dummyn kan hamna och fastna lite varsomhelst...och inte alltid landa på marken. Skojsigt men konstigt..
 
kämpa..
 
..jag SKA ha den!
 
 
 
 
 
Kelly sötnöten :-)
Kelly i aktion :-)
 

Träning och vår i luften

Så härligt att det är vår i luften redan i vi är precis i början av mars.  Så skönt när man kan komma igång med träningen av hundarna. Det har varierats med sk. succeträning där allt bara funkar för att nästa gång bli mer "träning" i bemärkelsen att gör om och gör rätt :-)  I stort är jag nöjd med träningen även om vi är lite ringrostiga så här i början på säsongen. Vi tränar på vidare med siktet inställt på några WTn här i vår. Det första  i påskhelgen , därefter Eukanuba Competition i början på maj och sen Agria Swedish Game fair Cup som är en lagtävling på Tullgarns slott. Sen lånar jag Ankis "lilla" Frank (7 månader) ibland som jag tränar med för att ev starta honom på unghundsderbyt som går i Värmland i början på juni. Han är en riktigt härlig och go nallebjörn och en cool kille. Vi tränar grunder mest nu med fotgående, stadga, inkallningar, lite stoppsignal,, ja och lite av varje i enkla former. Sen lite apporteringar mellan varven med lite linjetag och markeringar. Han har hittills visat en naturlig markeringsförmåga och stort fokus. Duktig kille!
Kelly som varit stel och lite halt en period går nu med igen på långpromenaderna och är pigg som en unghund efter att jag börjat ge henne "grönläppad mussla + MSM" :-) Så härligt att se henne glad igen!
 
Frank,Kelly o Rhea
Rhea
Kelly o Rhea
Frank 7 månader
Fullt ös...Rhea o Frank
Hej o hå!
Frank apporterar

RSS 2.0