Helgen och uppletandeträning

En liten kort rapport från helgen. I lördags var jag först o tittade på när Mari o Ladda tävlade lydnad på EBK. Det gick bra och dom fick ett 1:a pris i elitklass på fina 280 poäng. Härligt! Stort Grattis till er! Sedan på eftermiddan var jag ut till Kolstugan och valparna o Kelly igen. Dom är för härliga allihop! Tog förståss lite foton igen..ett par smakprov här..fler finns på hemsidan..
Hanarna Hb,Vb o rygg snart 6 veckor
Här är de tre pojkarna..hb,vb och rygg


Timmy o valparna



Idag har jag tränat uppletande med Cosy.. märker att hon är ringrostig och vi behöver lägga ner mer träning på detta. Hon hade svårt att känna vittringen av ett skohorn i hårdplast..vet att hon haft svårt med det tidigare så tydligen ger det inte mycket vittring...sen tycker jag att hon missar att söka av närområdet..att gå på djupet och jobba är inga problem. Ett stort plus i kanten är att hon inte bryr sej ett dugg om levande vilt.. När jag vallar av rutan så blir jag nästan påsprungen av två rådjur..och på sin väg så har dom sprungit precis förbi nosen på Cosy som sitter lös och väntar bakom en stor sten :)) När hon sedan söker visar hon ingen reaktion alls där rådjuren sprungit!  Duktig tös!!..annars borde ju rådjuren vara intressantare än hockypuckar och skohorn!! ;)




Nu ska jag göra smörgåstårta som jag ska ta med till Emma imorgon när hon fyller år!
Tack o hej!

Drygt 5 veckor

Nu är valparna drygt 5 veckor.Det är full rulle i valplådan och dom är överlyckliga när dom får komma ut i lite större utrymmen ;) Kelly har börjat uppfostra dom och säger ifrån vänligt men bestämt när dom inte uppför sej.


Här är det hane märkt höger bak som får sej en tillsägelse efter att ha bitit mamma i foten ;)


Hane märkt rygg leker.

Två sötnosar :))

Bus med mamma tikarna mellangul o märkt huvud

Skönt att ligga uppepå syskonen..

Tiken märkt på huvudet

Lilla Metallica :))

Mer foton på hemsidan och i webbalbumet
www.labbetjejerna.se

Lydnadstävling x 2

I helgen har vi tävlat lydnad både lördag o söndag. Tyvärr med dåligt resultat bägge dagarna. På lördagen var det först på Strängnäs Lokala Kennelklubb. Det är alltid lika trevligt att tävla där med fin stämning bland tävlande och funktionärer. Tyvärr kan ju ingen rå över underlaget som inte var det bästa..kladdigt och skitigt så det var svårt att gå även om TL hade gjort sitt bästa för att styra runt oss från värsta blötan. Cosy gillar inte när det är blött så det blev en hel del dk på lägganden osv.tycker ändå hon kämpade på ok. Vi fick till slut 268 poäng och kom 5:a av 9 startande. Det som värmde extra den här dagen var att jag fick beröm av domaren att jag är så trevlig med min hund :) Stort GRATTIS till Mona o Alfred som gjorde ett fint program och vann på fina 293 poäng!
Sedan på söndagen bar det av till Kungsör efter en viss tvekan..skulle planen vara lika skitig här?? Det var den inte..utan istället var det isigt och ojämnt vilket inte var lättare.Idag tycker jag Cosy gick sämre och ville inte lägga sej idag heller med återigen flera dk och mycket avdrag förståss.. Här kom vi på delad 3:plats av 4 startande på 265 poäng. Maria Ungvari och Rex vann på 283 poäng.Stort GRATTIS till er! Så det blev ingen lyckad lydnadshelg tävlingsmässigt men trevigt hade vi iallafall! Så den här helgen drar vi ett streck över!

Bättre gick det dock för Ulrika o Kex som tävlade lydnad på Vällingby Bk och vann lydnadsklass 2 på fina 188 poäng!!
Jätteroligt! Stort Grattis till er!

Ulrika o Kex innan tävlingen

Gullepluttarna..

Nu har jag varit ut och hälsat på Kelly och hennes små gullepiuttar igen :)Dom är för härliga nu och bara såå söta! Jag hjälpte Anki och fixa en större hage åt dom i valprummet så dom får lite större utrymme. Lådan har blivit för liten tycker dom och flera av dem har gjort tappra försök att rymma så nu blev det lugnare.Lite otäckt om dom skulle lyckas klänga över för det blir ett högt fall å andra sidan.Innan har dom fått varit ute i rummet flera gånger om dagen när man passar dom men nu har dom lite större yta att springa på hela tiden :) ..och så kan dom sova i sköna bia bädden när dom blir trötta.



Så här trött blir man efter att man flyttat till större lägenhet ;)




Tiken märkt i nacken

Hane märkt på ryggen och mellangula tiken i bustagen

Del av nya hagen..

Andra delen av hagen ..

Så söta!

Jiihaa lydnadsträning

Idag har vi kört igenom ett ordentligt lydnadspass till Cosys stora lycka! Vi var ett gäng som träffades och hjälpte varann, och det är alltid lika trevligt att hjälpas åt med kommendering och utbyta lite tips och ideér i träningen.Tack Lena som filmade Cosys fria följ och dumrutan! Kanon att kunna titta på hur det ser ut från sidan ;) I det stora hela tycker jag Cosy gick bra förutom lite hjärnsläpp på rutan och apporteringen :o ..men sen körde vi om och då var det inga problem. Det jag är mest nöjd med idag är inkallningen,vittringen och fjärret som hon gjorde riktigt bra!! Dumrutan gick oxå helt ok idag förutom ett par detaljer..(tog balanssteg på ställandet och lyfte en tass på sitt) men i stort var det bra.
Passade även på att träna några brukslydnadsmoment framåtsändandet,skallet och kryp..Haha det gick väl helt ok för att vara årspremiär :) Krypet gick nog bäst!..men nu har jag fått träningsinpiration så NU ska vi sätta igång träningen!

Gubben ligger platt i dumrutan ;)

Gubben o Lena efter en bra genomförd dumruta!

Katarina o Märta i full koncentration.

Anne-Li o Hesslan i fint fritt följ

Anne-Lis söta lilla Biggles!

Valp porträtt 3,5 vecka

Här kommer en presentation av Kellys valpar med porträttbilder när dom är ca 3,5 vecka  :) 
Pojkarna först..


Hane märkt "rygg"

Hane märkt "höger lår"

Hane märkt "Vänster lår"
Sen flickorna..

Tik märkt "huvud"

Ljusa tiken

Tik märkt "Nacke"

Tik märkt "rumpa"

mellangula tiken
Vad tycks?? :))

8 små mini labradorer :)

Äntligen har jag varit ut till Kelly och valparna igen:)) en hel vecka sedan sist. Ojj vad det hänt saker i valplådan!! Nu skuttar dom omkring och leker med varann med viftande svansar! Dom ser ut som små mini labradorer allihop! Så glada och kommer glatt skuttande när dom hör att man kommer in i valprummet. Dessvärre är det lite svårare nu att fotografera dom små liven för dom börjar bli riktigt snabba på fötterna!

High Five!

Det är numera svårt att få dom kvar i korgen medans man gör rent och byter bäddar..hmm snabbt tar dom sej över!!

Skönt att ligga ovanpå syskonen..

Bus!

Leker..

Svart liten sötnos!

Dom är verkligen såå söta !
En liten film finns på hemsidan www.labbetjejerna.se

Uppletande

Idag har Cosy fått träna uppletande :)) för första gången i år... Väldigt lycklig var hon för det men med facit i handen skulle jag inte låtit henne se när jag vallade och la ut föremålen :o Nu sprang hon precis hur som helst..hej o hå!..inte så konstigt egentligen. Mitt fel..så klart hon har minnesbilden av hur jag gick!! och så tror man att man är snäll och ska hjälpa hunden eftersom vi inte tränat det på länge :o Aajja ..ingen skada skedd för jag gjorde ingen affär av det..men nästa gång ska vi minsann träna som det SKA vara..DOLT!! Jag hade lagt ut 6 föremål idag på drygt 50-50 meter. Alla föremålen kom in men det sista fick hon jobba på länge. det var ett litet skohorn i plast.


Här på solsidan körde vi uppletandet på barmark


På andra ställen i skogen ser det fortfarande ut så här...men SNART är det vår..


Valpgos

Idag har det blivit lite valpgos igen. Dom är så härliga allihop:)) tycker  dom växt mycket bara sedan i söndags. Kelly blir jätteglad när vi kommer och hon går mer än gärna med på en liten skogspromenad. Sedan har hon bråttom in till sina valpar igen. Hon är så duktig och pysslar om sina små,man ser verkligen att hon njuter av att vara mamma.)

puss på dej mamma


















Lite lydnadsträning

Idag har vi varit i Katrineholm och tränat lite lydnad.Cosy och jag åkte med Lena o Gubben det är mycket roligare när man kan åka tillsammans och ha sällskap :)) Det var väldigt trevligt och träffas och träna lite ,fika och prata hund;) Nu blev det mer hundsnack än träning för planerna var väldigt hala...men trevligt var det :)) Jag tog det lugnt med Cosy och tränade endast tre moment. Fria följet,gick ok tycker jag med tanke på underlaget. Dumrutan likaså och nu var det inga problem med skiftena ;) Sedan avslutade vi med vittringen som hon gjorde riktigt bra ( fint tempo och bra nosarbete) Så fick vi träffa två gulliga bc valpar. Annelis lilla Biggles och så Guns lilla Yrsnö som var kullsyskon. Dom var hur söta som helst:) Vi hade verkligen tur med vädret för vi var nästan hemma innan det började snöa rejält. Usch nu vill jag ha VÅR!! ..är så trött på den här snön och isen överallt :(
Tack allesammans för en trevlig dag!

Sedan är det förhppningsvis fler labbevalpar på G :))
Maris fodertik Ladda är nu parad och valpar väntas förhoppningsvis i början på maj.
Läs mer på Kennel Searover hemsida
http://www.searover.nu

Små blåa ögon och stapplande steg;)

Idag har vi varit på Kolstugan igen och hälsat på Kelly och valparna. Nu börjar det hända saker.. Alla gick med lite stapplande steg och ögonen börjar öppna sej. ..inte helt öppna än men det dröjer säkert inte länge. Dom är såå söta! Fortfarande sover dom mycket ..och äter så det var inte lätt att fånga öppna ögon på bild ;) De gula valparna har även fått svart pigment på nosen och trampdynorna.








 även hemsidan o picasa webbalbum är uppdaterat med foton:))


RSS 2.0