Lite blandat o NM i bruks

Veckan har varit ganska lugn och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att Cosy kom på pallen på sök SM! Svävar fortfarande på små rosa moln för det :) Det som var kul oxå var att vi blev uttagna som 1:a reserv till Nordiska Mästerskapen i bruks i sökhundsgruppen som går av stapeln i Gudbrandsdalen i Norge den 19-21 september! Hoppas hoppas vi får var med :)) Så vi ligger i med sökträningen att tag till... vi har ju även en söktävling innan på hemmaplan.

Kelly har fått träna på i veckan inför kommande jaktprovsstart på söndag. Formen verkar fortsatt god även hon var väl het på första träningen efter helgen, även om hon skötte uppgifterna bra. Kan dock förstå att hon hade mycket överskottsenergi efter att bara ha varit sällskapsdam åt mamma Cosy i tre dagar på bruks SM ;)

Cosy har fått ett sökpass med träningsgänget och hon skötte sej ok. Det blev mycket lek o belöning hos figgarna,,efter snålisarna på SM ;) Efteråt firade vi SM bronset med tårta.

Idag har hundarna fått ett rejält konditionspass med cykling och så låånga linjetag  där jag cyklade ut och la olika områden med bollar och skickade härs o tvärs! Långa tungor blev det ;)) Bra!

Idag har Maria o Arraks debuterat på A-prov med en 2:a som resultat. GRATTIS! Bra jobbat! Nu är godkända praktiska jaktprovet klart! ..fattas bara tre 1:a pris på B-prov till SJCH :))  Kör hårt!

Trevlig Helg!
Tyvärr gick kameran sönder på bruks SM och är nu inlämnad på reparation så det dröjer innan det kommer nya foton här i bloggen o på hemsidan...Hur ska jag klara mej utan den ???

Vi blev uppmärksammade i tidningen oxå....
http://www.ekuriren.se/link.php?id=724648
Cosy var liite trött på att bli fotograferad..när vi kom hem.. ;)

Vilken SM helg!!!!

Ska försöka ta det från början...:)) I och med att vi lottades i grupp B så fick vi lite sovmorgon och behövde bara vara på plats till kl.7.30. Vi var nog på tävlingsplatsen till kl.7.00 och rastade och tog det lugnt innan genomgången. Så satt vi och väntade nere vid stranden där uppletandet var. Efter kl.9 var det vår tur. Cosy var laddad och jobbade bra i rutan men hittade tyvärr bara tre föremål. Missade ett glasögonfodral som låg närmast mellan några stenar. Hon sprang förbi ett par gånger men lyckades inte få vind av det. Jobbet i sej var det inget fel på och hon belönades med 8-8 från domarna vilket är maxbetyg för tre föremål. Duktig tjej och en bra start då ändå flera av hundarna hade problem med rutan. Därefter blev det lång väntan..men vad gör det när man har trevligt :)) Vid 11.30 var det samling för avfärd ut mot sökskogen.så väntan igen ...men många skratt blev det ;)) Tack Mari o Angela! Lite nervöst var det när jag hörde att flera ekipage blindat!! Däribland den andra labben Tjalve blindade ut sej :( tyckte så synd om dom. Hade sett fram mot att se Bengt o Tjalve på lydnaden. Men dom kommer säkert igen till nästa år! Vet inte exakt vad klockan var när det var vår tur att starta..ca 17 tiden..och allra sist ut. Det var en trevlig ruta som inte såg så jobbig ut men var väldigt krävande.Det var en hel del berg o stenar o träd så hundarna hade lite svårt att gå rakt och fick verkligen se sej för och välja väg och använda både huvud o näsa. Cosy jobbade bra och hittade alla sina tre figuranter. Hade något grunt slag och något långt men sökte av hela marken.med kritiken: Härligt engagemang,ngt ostrukturerad,bra vid figgar. Betyg 8-8,5...Fick även beröm av domarna att det var så tyst i skogen när vi körde ;))..inget hojtande...Är såå nöjd och glad åt min fantastiska Cosy!
TACK Christian (sökansvarig) för en rolig o trevlig ruta som visade sej bli utslagsgivande!
Efter första dagen visade det sej att vi låg på en 5:e plats.Jippie! När vi kom tillbaka efter söket till tävlingscentrum köpte vi mat och käkade kebabtallrik. Ohh vad gott det var! Efter det så hjälpte Mari o Flensgänget mej och tränade lite på lydnaden inför morgondagen. Körde inkallningen och framåtsändandet. Tack snälla för hjälpen!

Söndag
Åkte hemifrån 5.15 och var i Västerås vid 6.00. Tog det lugnt och rastade hundarna innan det var dax för platsliggning kl.700. Cosy låg fint som vanligt o fick betyg 10-10. Så blev det lite väntan igen ;) Vi gick in på lydnaden som 8:onde hund. tycker Cosy gick helt ok på lydnaden förutom friaföljet som inte alls kändes bra. Men vi genomförde programmet utan "nollor" som var vårt mål.Tycker bedömningen var hård men rättvis,precis som det ska vara på ett SM!
När alla hundar gått så visade det sej att vi lyckats klättra två placeringar och hamnade därmed på pallen! Ett SM brons fick vi med oss hem! Vilken underbar känsla!! Trodde inte det var sant!! Tyvärr gick kameran sönder så ni får vänta lite på bilder. Men Micke fotade så jag hoppas det blev lite foton ändå.
STORT TACK TILL ALLA MINA HÄRLIGA SÖKKAMRATER SOM GJORT DETTA MÖJLIGT!!!  Ni är fantastiska!! Extra TACK till mina coacher under SM dagarna Mari o Angela! och TACK Yvonne för tur smileynsom bringade tur!
TACK än en gång Anki o Lena för denna fantastiska hund!!!
TACK även Västerås för ett bra arrangerat SM med trevliga funktionärer och trevliga figuranter i skogen! Vilket jobb ni lagt ner!
...Foton kommer..så fort jag bara kan...

TUSEN TACK FÖR ALLA GRATULTIONER TILL SM BRONSET!!!
KRAM TILL ER ALLA!

Veterinärbesiktning och lottning

Nu är vi igång med SM i sök! Efter en noggrann veterinärbesiktning fick Cosy OK stämplat i rumpan ;) Sedan blev det några timmars väntan då vi gick runt lite i området innan det var dax för lottning.  Vädret var som "vanligt" den senaste tiden med regnskurar titt som tätt så det är  väldigt blött o skitigt ..så det räcker nu...hoppas på uppehåll i helgen. Allt blir så mycket roligare då!
Vi samlades på Mälarcampingen och gick sedan  gemensamt gruppvis till Lövudden där lottningen gjordes.
Jag lyckades med bedriften att ta det allra sista startnumret..nr 16 :) Så vi är i grupp B och får börja med sakletning.Det positiva är att vi får lite sovmorgon med samling 7.30 gentemot grupp A som samlas kl.6.00

Detta blev startordningen i sökhundsgruppen

Grupp A börjar med söket

1. Somollis Elise (bc)
2. Border Wilsons Q-bus (bc)
3. Widomain Frazze Pre´s De Jas (flat)
4. Teo (bc)
5. Kogårdens Frö (working Kelpie)
6. Conovers Starshaped Whizkid (flat)
7. Vickulas Fnissa (kelpie)
8. Somollis Hobbit (bc)

Grupp B börjar med sakletning

9. Memoars Nelson (bc)
10. Newstory Lego (Malle)
11. Rapports Dundra (schäfer)
12. Minnows Tjalve (labbe)
13. Erik (bc)
14. Lammix Pax (bc)
15. Fuerzas Korint (schäfer)
16. Searover Cosy (labbe)

Håll nu tummar o tassar för oss!

Nu är det dax ;)

Idag startar SM i bruks i Västerås! Vi tar det lugnt på förmiddagen och packar lite grejer och eventuellt går vi ut och kör ett uppletande. Kl.14 startar veterinärbesiktningen på Mälarcampingen och kl. 18 är det dax för lottning på Lövudden. Därefter är det parad och invigning. Men jag tror vi hoppar invigningen och åker hem o laddar inför morgondagen. Vi får se. Spännande och se i vilken grupp vi lottas i ...om vi får starta med söket eller uppletandet.

I går kväll var jag med Mari till SLKK dår hon tävlade klass 3 med Ladda...i ösregn!
Ladda var duktig och gick riktigt bra men var tyvärr föör snabb på vittringsprovet och knep fel pinne med en 0:a som följd. Ändå vann hon klassen på 249,5 poäng så utan "nollan" hade hon haft 1:a priset i en liten ask! Grattis till en fin tävling o klassvinst!

Återkommer med uppdatering ikväll om morgondagens startordning mm  Spännande spännande!

Sista sökträningen innan SM

Idag har vi kört sista sökpasset innan SM  Det gick helt ok så det känns lugnt till SM. Visst finns det en hel del som kan putsas på men nu kör vi!! Ser verkligen fram emot helgen:) Det ska bli såå kul att vara med!

En liten uppdatering..ikväll gick vi en avkopplande skogspromenad tillsammans med Mari o hennes hundar..utan att träna alls ;) Cosy höll sej riktigt lugn förutom mot slutet av promenaden när hon fick ett ryck och jagade runt tillsammans med Ladda :) Kelly däremot for runt i åttor som en skållad råtta mest hela promenaden :o ..Jisses vad hon kan röra på sej den hunden..verkligen vända supersnabbt på en femöring :)) Hon är för rolig!

Jaktprov

Idag har Kelly startat i elitklass på jaktprovet i Järlåsa. Det var ett trevligt upplagt prov i ganska tungsprungen mark. Vi startade i första par tillsammans med Magnus o Pepper. Provet började med en kort promenad fram till en dubbelmarkering på land. Pepper fick börja o sedan var det Kellys tur ...det började fint och hon spikade båda :) Liten promenad igen til vattnet. Där kastades en dubbelmarkering från båt som Kelly fick hämta in efter att Pepper gjort sin landdirigering. Här blev det lite strul då Kelly simmade mot nr 2 men fick vind av den först kastade o hämtade den. Tyvärr trodde hon då att hon hämtat nr 2 och jag fick hjälpa henne med några signaler och så kom även den hem.Därefter fick hon hämta en vattendirigering. Fick dirigera om henne några gånger på vägen men hon lydde fint och simmade raka vägen hem. Så en liten promenad där Kelly fick sitta passiv när Pepper gjorde söket.Därefter promenad tillbaka och Kelly fick hämta sin landdirigering och Pepper gjorde sitt vattenarbete. Så var det promenad tillbaka till söket och Kelly fick avsluta med det. och det gjorde hon galant och hämtade in 8 av 9 dummys. Är jättenöjd med hennes arbete och det räckte nästan hela vägen och det blev en 2:a ! Den sammanfattande kritiken: "En tik som utför ett mycket förtjänstfullt arbete, Brister dock alltför mycket i sin markeringsförmåga för att gå helt i topp"...hmm och då fick jag hjälpa henne på en markering av 4....... tufft!  Stort Grattis till Magnus o Pepper som fick ett 1:a pris och blev bästa hund i ekl! 
 Övriga "sjörövare" som startade i ekl var Lena o Arron 2:a, Mari o Tassa 3:a, Maria o Arraks 3:a. Grattis!
Så här såg det ut...




























SM nojja o jaktprovsstart

Ojj SM närmar sej med stormsteg och det är bara drygt en vecka kvar. Tycker det strular med träningen lite varstans...o undrar om det kan bero på att det är mina nerver som spökar? Cosy känner säkert att jag är lite skärrad. Men jag hoppas o tror att det hinner lugna sej och att jag lyckas fokusera när tävlingen väl drar i gång. Det ska iallafall bli jätteskoj att få vara med! En dröm som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva! Jag ska försöka att bara NJUTA och att ha kul!

Ett avbrott i SM uppladdningen blir det på lördag när vi åker på jaktprov! Det är Kelly som ska starta :)) De ringde igår från provet och berättade att NU var det vår tur:))   Vi stod som 3:dje reserv från början. Kelly har gått jättebra på träningarna nu så det ska bli spännande.,,men men prov är prov och då kan allt hända ;)

Här en bild på Mari o Ladda från sökträningen!


Ha det gott!

Sökträning

Idag har vi tränat sök igen.Cosy gick riktigt bra trots att det var ett bra tag sedan sista träningen :)) Det har regnat massor inatt och fortsatte även en bra stund på förmiddagen. regnmätaren visade på nästan 40 mm i morse...:o..vet inte om det stämmer men vattenpölarna var STORA överallt!  Igår tränade vi lite brukslydnad på EBK. Fritt följ,framåtsändande,kryp,skall och metallapportering. Det mesta gick riktigt bra men framåtsändandet visade sej vara svårt när jag plockade ihop momentet igen... det blev liksom tre tempoväxlingar! galopp fram till ca 3 meter innan gruppen..trav igenom gruppen en bit för att sedan komma på att..visst ja,,jag skulle ju gå sakta :) Fortsätter att träna på och även om hon inte bryter av till skritt på SM så travar hon kanske iallafall liite saktare?
Kelly har fått ta det  lugnt och smälta den intensiva jaktträningen som varit i början på veckan. Hon har känts riktigt bra och är väldigt pigg o glad!!

Nu ska jag krypa upp i soffan  och  titta på DVDn från Lydnads SM som kom idag på posten.
Ska bli kul att se alla ekipage i finalen!

Trevlig helg!

Alla Kellys valpar friröntgade

Nu är alla Kellys 9 valpar röntgade i o med att "Exas" resultat kommit in på SKK. Hon hade A på höfterna och arnbågarna ua! Så det betyder att samtliga är friröntgade på både höfter o armbågar:) Härligt!

Puss på er alla ungar hälsar Kelly ;)...mormor Cosy i bakgrunden.

RSS 2.0