Jaktprov

Idag har Kelly startat i elitklass på jaktprovet i Järlåsa. Det var ett trevligt upplagt prov i ganska tungsprungen mark. Vi startade i första par tillsammans med Magnus o Pepper. Provet började med en kort promenad fram till en dubbelmarkering på land. Pepper fick börja o sedan var det Kellys tur ...det började fint och hon spikade båda :) Liten promenad igen til vattnet. Där kastades en dubbelmarkering från båt som Kelly fick hämta in efter att Pepper gjort sin landdirigering. Här blev det lite strul då Kelly simmade mot nr 2 men fick vind av den först kastade o hämtade den. Tyvärr trodde hon då att hon hämtat nr 2 och jag fick hjälpa henne med några signaler och så kom även den hem.Därefter fick hon hämta en vattendirigering. Fick dirigera om henne några gånger på vägen men hon lydde fint och simmade raka vägen hem. Så en liten promenad där Kelly fick sitta passiv när Pepper gjorde söket.Därefter promenad tillbaka och Kelly fick hämta sin landdirigering och Pepper gjorde sitt vattenarbete. Så var det promenad tillbaka till söket och Kelly fick avsluta med det. och det gjorde hon galant och hämtade in 8 av 9 dummys. Är jättenöjd med hennes arbete och det räckte nästan hela vägen och det blev en 2:a ! Den sammanfattande kritiken: "En tik som utför ett mycket förtjänstfullt arbete, Brister dock alltför mycket i sin markeringsförmåga för att gå helt i topp"...hmm och då fick jag hjälpa henne på en markering av 4....... tufft!  Stort Grattis till Magnus o Pepper som fick ett 1:a pris och blev bästa hund i ekl! 
 Övriga "sjörövare" som startade i ekl var Lena o Arron 2:a, Mari o Tassa 3:a, Maria o Arraks 3:a. Grattis!
Så här såg det ut...




























Kommentarer
Postat av: Britt

Hejsan!



Vilken bra elitklasspremiär med Kelly, låter ju som hon gjorde ett riktigt bra arbete förutom den där lilla markeringsmissen som inte verkade vara så mycket att orda om.

Grattis, grattis till Kelly och Maud!

2008-08-16 @ 22:20:00
URL: http://www.fyrasvarta.se
Postat av: Jill& Peter

Grattis till 2:an. Det var en "fin-tvåa" hörde jag ;) Tråkigt att vi inte hann att se er. Nästa gång sitter ettan ska du se!



Ha det gott!

Kram

2008-08-17 @ 10:28:50
URL: http://www.jaktlabrador.net
Postat av: Jessica

Du och hundarna är så otroligt duktiga, som håller så hög nivå inom flera grenar. Jag är djupt imponerad!

2008-08-17 @ 15:37:41
URL: http://www.skeppartorps.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0