Det går framåt :)

Efter att fått göra ett extra återbesök till Strömsholm för en vecka sen. Så är allt frid o fröjd. Rhea fick en svullnad på halsen eller nacken och det ultraljudades och togs prov för att utesluta att det var en tumör...Det var nervösa dagar innan veterinären äntligen ringde och meddelade att provsvaret var positivt. Ingenting fanns som visade på tumörer av något slag Phuu.. Troligen fick hon en inflammation av alla injektioner hon fått i nacken.....Tycker det räcker nu! Ingångssåret av pinnen är nu helt läkt och även där hon är sydd. Så nu har vi börjat öka på motionen och hon får gå lite lös ..om hon tar det lugnt vilket inte är lätt :o Vi har börjat träna fotgående,närsök och lite sidotecken mm och hon är så lycklig..och jag med ;)
Idag åkte vi ut till Sundbyholm och gick en liten promenad där och tränade lite närsök.Kunde inte låta bli att fota litegrann :)




Rhea

Rhea

Kelly


Cosy


Cosy med kaninboll


Rhea på närsök

Kelly med kaninboll


Träff med Kelly o Allikullen

Igår var det dax för träff med kullarna efter Kelly-Drake och Alli-Scotty på Kolstugan. Vi hade en fantastisk dag med ett härligt gäng förare och hundar,att sedan solen strålade från en klarblå himmel gjorde inte dagen sämre. Det var så roligt att se hundarna o förarnas fina samarbete och att dom verkligen tycker om varandra.
DET värmer i hjärtat!

Tack alla som kom för en härlig dag!

Tyvärr kunde ju inte Rhea vara med än på övningarna..men snart så :)
Nedan lite bilder från dagen och flera finns i ett fotoalbum här https://picasaweb.google.com/labbefnatt/TraffPaKolstugan20Mars2011#



nästan hela gänget..tyvärr hade ett par redan åkt hem



Lena o Calle, Lotti o Doris,Fredrik o Nässla,Leo o Lira



Doris o Nässla


Återbesök nr 2

Idag var det dax för återbesök nr 2 till Strömsholm för Rhea. Träffade en för oss "ny" veterinär som var jättetrevlig. Hon var dock inte ny för Rhea som träffat henne när hon var inlagd :)..och blivit kliad på magen ;) Hon lyssnade och kände igenom Rhea och sen togs det nya röntgenbilder. Allt var bra och det syntes nu en stor skillnad på plåtarna som togs när hon kom in och nu. Härligt! Så nu ska hon sluta äta pencillinet, men fortfarande ta det lugnt med bara korta rastningspromenader några dagar till innan vi ska börja öka på promenaderna till helgen. Sen ska hon tillbaka för en förhoppningsvis sista koll om en månad.

Träningsträffar!

Ni har väl inte glömt att kolla almanackan att det är dax för träff på Kolstugan nästa söndag 20/3 kl.13. Det är för alla hundar som är födda hos Anki 2010. Hoppas många kommer! Hör av er till Anki en vecka innan så hon vet hur många vi blir.
Rhea mår bra och läkningen fortsätter. Dock är det bara lugna rastningar och vila som gäller fortfarande. Så det dröjer ett tag innan det blir nån träning för hennes del, men vi kommer på träffen ändå :) På måndag är det återbesök på Strömsholm igen.
Kelly har fått några träningar på att gå raka linjer utan mål och det går bättre o bättre. Så det finns hopp :)



Det är mysigt att tränga ihop sej ibland :)


Återbesök på Strömsholm

Idag var det dax för återbesök för Rhea på Strömsholm. Läkningen fortsätter att gå åt rätt håll.Röntgen som togs idag visade oxå på en förbättring, likaså blodproverna. Skönt! Stygnen togs bort där hon var sydd ( där dom tagit upp ett nytt hål för att rensa såret) Ingångshålet för pinnen ska vara öppet för att läka inifrån men även det ser fint ut.Ska fortsätta med penicillinet 2 veckor till och har ett nytt återbesök bokat om 10 dagar igen.Tills dess fortsätter vi ta det lugnt och gosar mycket istället ;)



Rhea o Cosy



Rhea o Kelly


Hipp Hurra för Cosy idag!

Idag fyller min älskade Cosy 10 år! Tänk vad mycket roligt vi haft tillsammans! Hoppas jag får behålla henne och glädjas åt hennes humor ännu några år och att hon kan njuta av pensionärslivet ;)
Minns särskilt år 2008 som var ett helt fantastiskt tävlingsår!
Tog brons på Sök SM i Västerås! och blev uttagna till landslaget och fick åka till Norge och tävla Nordiskt Mästerskap. Där blev hon bästa svenska hund i sökhundsgruppen och tog en silvermedalj. Tog även silver i lag.
Gick även till final på lydnads SM på Öland och kom på en 12:e plats.
Annars har hon varit inkvalad och tävlat på lydnads SM 7 år i rad från 2004-2010.
Förutom att hon är en duktig apportör på olika godsjakter så är hon  Svensk Jaktchampion.
Även Svensk Brukschampion med flertalet vinster och cert.

GRATTIS COSY!!


Delar av landslaget till Nordiskt Mästerskap 2008 i Norge



Söklaget på Nordiska i mitten Mia o Erik som vann SM i Västerås och tog brons här



Cosy på träning


Rhea rapport

Rhea är pigg o glad så det fortsätter åt rätt håll. Hon äter med god aptit, såret ser bra ut och hon har ingen feber. Dock skrämde hon mej i går kväll med att kräkas :( ringde Strömsholm för att rådfråga om jag skulle ändra nån medicin. Det bestämdes då att jag ska sluta ge henne rimadyl. Hon har ätit det i drygt en vecka iaf.Sen ska hon äta lite skonkost ett par dagar.Fortsätter med två olika sorters antibiotika som hon ska äta 10 dagar. Jag hoppas magen pallar med oxå,och än så länge går det som sagt bra :)

RSS 2.0