Sökträning i vårväder

NU börjar det kännas som lite vår i luften :) Så härligt! Vi har tränat på med markeringar o linjetag och det går bra. Idag när vi gick en långpromenad så hade jag med ett gäng tennisbollar. Satte ner hundarna bakom träd o stenar så dom inte såg och gick sen o kastade ut 9 bollar i kuperad terräng. Idag fick Kelly börja, så Rhea får lära sej att vänta på sin tur. det går bra och hon sitter lugnt o stilla o tittar på. Kelly var glad som en pelikan och jobbade finfint. När hon hittat 7 bollar så var jag nöjd.Satte tillbaka hundarna och la  eller kastade ut de 7 bollar som kommit in igen. Nu var det Rheas tur. Hon jobbade fint och tog för sej av marken. Även hon fick hämta in 7 stycken. Så fick Kelly hämta in en boll till. innan Cosy o jag gjorde sällskap ut och Cosy fick söka efter den sista. Genom närsök framför mej jobbade hon sej fram i marken och hittade den sista bollen och blev överlycklig!



Tre förväntansfulla tjejer som väntar på att få söka




Träningsrapport och goa valpar!

Hoppsan!! det var ett tag jag skrev här i bloggen ser jag ;-)..ska försöka bättra mej..
Mycket har hänt sen sist. Vi har kommit igång med träningen Rhea o jag och det går riktigt bra. Vi har mycket att jobba på inför öppenklass start men vi är på god väg och viljan hos Rhea att göra sitt bästa är det inget fel på. Go o glad är hon jämt och blir det fel så får jag ta på mej det att hon inte förstår. Hon är en härlig tik att jobba med mitt lilla gryn! Nu löper hon på sluttampen, så det är skönt att ha det avklarat. Kelly har oxå fått börja träna så smått och är pigg o glad! Cosy som fyllde 11 år i helgen är även hon pigg o glad men för hennes del har träningen bytts ut av lite bus istället ;-)

Nu har även Alli fått sina valpar. Det blev ett härligt gäng på 11 stycken svarta krabater. 7 hanar o 4 tikar. Allting gick bra vid valpningen och både Alli o hennes valpar mår bra. Dom är nu drygt 1 vecka gamla.

Jag var ut till Kolstugan idag och hälsade på  och passade på att fotografera en del ;-) tyvärr blev det inte många foton på Allis kull eftersom det var så dåligt ljus o bilderna blev suddiga..kommer mer sen.. Desto fler blev det på Sweets valpar som nu är drygt 2 veckor gamla...Hur söta som helst när dom tultar omkring lite men lika söta när dom sover ;-)
Det finns fortfarande valpar otingade både efter Sweet o Alli så hör av er till Anki om ni är intresserade :-)



Sweet med sina valpar













Alli med valpar



8 av Allis valpar


RSS 2.0