Lag SM för retriever 2017

WOW vilken helg vi haft! Stort tack mina underbara lagkamrater för en fantastisk helg!
Tänk att vi lyckades hålla ihop och fokusera.. vila och ladda om gång efter gång :-)  
och sätta rätt hund på rätt uppgift!
Började på station 4 där vi fick en dålig start! där vi fick 65 poäng men sen samlade vi ihop oss och och knåpade in 97 poäng på station 5! sen fortsatte det med station 1 där vi fick 94.På station 2 över en bäckravin fick vi ihop 96 poäng och sen slutligen 90 poäng på station 3. 
Summa 442 poäng och ledning efter dag 1 före Lag Dalarna på  437 p och 3:a Ten Ladies (Searoverhundar det med) 430 p.
Grundomgången var klar tidigt vid lunch så det blev ett besök på Billingehus och sen lunch på en china restaurang i Skövde innan vi åkte tillbaka till vårt fina boende på  Knistads herrgård där vi hann vila en stund och umgås innan det var dax för supe på bygdegården några km därifrån. Där oxå resultaten från dagens övningar redovisades. 
Dag 2 var det samling lite senare så vi hann ta det lugnt och rasta hundarna  i lugn och ro och äta en god hotellfrukost innan vi checkade ut.
Idag var det  bara en ruta för samtliga lag där alla hundar fick 2 apporter var. Diesel,Rosie och Rhea gick en walkup med varsin markering och sen en dirigering. Frank och Dixi fick 2 enkelmarkeringar på en annan station.
Hundarna skötte sej fint och fick 87 poäng.
 Sen tillbaka till gården och gav hundarna lite lunch och sen vila i bilen och vi köpte korv och fika . Därefter en nervös väntan vilka lag som gått till final! 
Till slut kom resultatet. Vi Queens of Pirates,Ten Ladies och Dreamlights  skulle köra final :) Åhh va kul!!
Vi startade som första lag! En häftig känsla att gå in och publiken applåderade. Vi gick förbi dammen där det sköts en drive och upp på ängen där domaren Sune väntade. De 4 andra domarna stod på andra sidan dammen vid publiken och dömde hundarna därifrån. De tre första markeringarna kom in galant och den 4e gick bra för att vara trickig, men den 5e missades tyvärr (var en svår markering som hunden missade helt) Sen nervös väntan och vi stod och tittade när Ten Ladies körde. Dom hade lite problem på två apporter , en lite mer då hunden sprang runt dammen på väg tillbaka men alla kom in. Sist ut var Dreamlights som även dom missade en apport, så nu var det riktigt jämnt!
Efter en liten stunds väntan var det dax för prisutdelning..och det visade sej att vi vunnit !! På andra plats kom Ten Ladies och på 3e Dreamlights.
Stort Tack till arrangörerna SSRK/Västra till ett fantastiskt arrangemang med kluriga stationer , glada domare och funkisar och medtävlande. Många skratt har det blivit under helgen. 
Den här helgen kommer jag minnas länge! TACK!!
Sist men inte minst min fantastiska Rhea som bara levererar och är en underbar tävlingshund!
Individuellt kom hon 3:a i ekl bara 3 poäng efter vinnaren!
 
 
Queens Of Pirates
Anki o Frank, jag o Rhea,Kattis o Dixi, Lena o Rosie, Maria o Diesel
 
 
 
I slutet på Rheas dirigering på station 5, apporten låg bakom stenen på andra sidan och man såg inte vattnet från där man skickade :) spännande!
 
Samma dirigering på station 5 från andra hållet, man skickade från stocken som syns
 
Finalstationen från sidan
 
Mina härliga lagkamrater!
 
Station 3 markeringar
 
Lite fika och planering innan station 2

RSS 2.0