Lydnadstävling på SLKK

Igår kväll hämtade jag upp Mari o Ladda och så styrde vi kosan mot Strängnäs där vi skulle tävla lydnad på Strängnäs Lokala Kennelklubb. Det är en väldigt trevlig liten klubb där stämningen alltid är hjärtlig och på topp både bland tävlande och funktionärer domare mm. Vi var 7 startande i eliten och hade samling kl. 17.30. Cosy lottades till startnummer 7 och Ladda nr 4. Ladda och Mari gjorde ett strålande program med endast någon liten miss men med många 10:or oxå. Jättekul! Jag förstod att det skulle bli svårslaget ;)  Cosy var lite ointresserad på gruppmomenten...och när grannhunden kommenderades ner för läggande, så gäspade hon stort..Var lite orolig att hon skulle vara ofokuserad på mitt kommando men hon var med och la sej ner direkt. Skönt! Efter gruppmomenten kände jag igen henne igen och hon var pigg och glad som en lärka :)) Fria följet gick väl sisådär och likaså "mannekängen" men sen kom hon igång och 10:orna började trilla in. När så tävlingen var slut så visade det sej att Cosy vunnit på fina 304 poäng före Leif Värmes duktiga lilla bc tik Kiwi på 295,5 och tredjeplacerade blev Ladda och Mari på 292 poäng.  Suzy och Tara kom 4:a med ett 1:a pris Stort Grattis till er alla! Suzy startade även sin lilla bc tik Imma i klass 2 och vann den klassen med ett 1:a pris. Stort Grattis !!

Jaktprov i Hofors söndag

Upp i ottan igen ..04.30 och så kom snälla Yvonne och hämtade upp oss 05.30. Var upp i Kratten i god tid innan samlingen så vi hann rasta hundarna och ta det lugnt. Vi började och titta på elitrutans första par där vi fick se ett härligt arbete av "Tito" som oxå belönades med ett 1:a pris:)) Därefter åkte vi över till öppenklassrutan och kom precis för att hinna se Maya och Mirre starta tredje par. Det var roligt att se dom i arbete och det gick bra och hon fick sin andra etta och har nu tagit klivet upp i elitklass. Stort Grattis Mirre! Alli och Maya är väldigt lika i sitt arbetssätt. Kul att se deras glädje och arbetsvilja!
Så blev det lite väntan igen och vi åt lunch o åkte ner till elitrutan igen och tittade på startande hundar. Nu började jag bli nervös...tycker det var ett svårt prov med ett riktigt mastodontsök ,knepiga dubbelmarkeringar och en låång vattendirigering;) Det var ungefär samma upplägg som när jag startade med Cosy för 2 år sedan på samma provplats. Då fick Cosy 1 HP och blev SJCH!...ojoj..idag skulle Kelly få bekänna färg.
Vi startade i sista par tillsammans med Lisa Falks goldenhane Hobby. Hobby jobbade bra och belönades med ett 2:a pris så snubblande nära ett 1:a pris.
Kelly då.... jo hon jobbade bra :)) fick styra henne lite på markeringen på land,och en signal på vattnet, annars gjorde hon strålande dirigeringsarbeten och ett jättebra sök! är såå glad och stolt över min lilla skrutta! Ojj vad glad jag blev när hon fick ett 1:a pris!!
Så här löd den sammanfattande kritiken:
"En trevlig tik som löser provets samtliga delar på ett bra sätt.Ett bra sök och bra samarbetsvilja leder till ett bra retrieverarbete. Lugnt och fint förd"


Kelly och jag innan start..

Dubbelmarkering på land

Dubbelmarkering på vatten

Kelly lämnar av andra vattenmarkeringen

Kelly på väg mot vattendirigeringen

Vattendirigeringen

Kelly lämnar av vattendirigeringen

Kelly på väg in från söket som låg på myrön som syns i bakgrunden..dit dom först fick simma över till

Kelly i väntan på att få starta söket

Tack snälla Yvonne som fotade:))


"Maya"  Searover Kellys No Limit  1 ökl

"Maya" på väg in med markeringsanden

Jaktprov i Hofors lördag

Väckarklockan ringde kl.0430 och 5.40 satt vi i bilen med Yvonne o Alli på väg till Hofors. Alli debuterade i öppenklass och fick en 2.a. Bra jobbat! Ni var jätteduktiga!  Även Bettan och Visa debuterade i klassen med ett 2:a pris. Stort Grattis till er!
Här lite foton från provet

Två glada startande i öppenklassen,som bägge fick varsitt 2:a pris

En 1:a pristagare i öppenklassen

Janne Lagg o Wanda får sin dubbelmarkering på vatten

Bettan o Visa får sin dubbelmarkering på vattnet

Visa skickas

Alli får sin dubbelmarkering på vatten

Alli på väg in med sin första markering

Alli med sin andra markering

Alli på väg in med vattendirigeringen

Glada miner när släpspåret är klart och Alli har lämnat av kaninen

Nu är det gonatt och ladda för en ny dag imorgon i Hofors!

Veckan som gått..

Det har varit en fantastisk vecka på alla sätt :) Emma kom i måndags och stannar hemma tills söndagkväll. Så mysigt att ha henne hemma :)) Så har det blivit en hel del hundträning och i måndags var jag bjuden till Jill o Peter till deras nya gård "Lilla Träskaten" för träning och trevligt umgänge. Det var en bra träning för Kelly som skötte sej bra tycker jag. Tack snälla Jill o Peter för jag fick komma :)) Så tisdagkväll var det jaktträning igen. Vattenarbete med dirigeringar och markering som visade sej bli aldeles för svåra. Vi avslutade med att byta område och lösa upp situationen och alla hundarna lyckades och fick avsluta positivt.  Onsdagkväll var det så dax för lydnadsträning med Cosy inför kommande tävling nästa vecka. Katarina , Lena och Mari kom och vi körde igenom hundarna hemma på fotbollsplanen. Cosy var pigg och halvgalen som vanligt.. så det känns bra ;) Efteråt gick vi hem och fikade och pratade...det var alldeles för läng sedan. Nu måste vi se till att träffas oftare tjejer!! Igår kväll blev det jaktträning för Kelly igen. Den här gången körde vi en vattendirigering och sedan fick hon göra ett tungt sök på myrmark. Hon var jätteduktig så det känns bra! Idag har hundarna fått vila helt från träning och vi har bara gått promenader och umgåtts med Emma. Igår var vi även till Örebro och hälsade på Emmas farmor, så då fick hundarna vara hemma.

Ikväll ringde dom från jaktprovet i helgen...På söndag är vi med... Så håll alla tummar ni har för oss!!

Ha en riktigt trevlig helg!!

Jaktträning och nya foton på Rockvalpar

Nu har det varit intensiv jakträning några dagar och Kelly sköter sej fortsatt bra:) Har fått PM från Hofors att vi står på reservplats så det är bara att snällt vänta och se om vi kommer med..Hoppas det!!

Cosy

Kelly
Sedan har jag fått hälsning och fina foton från Katarina igen.Tack snälla!

Ella apporterar kråka

Ella apporterar mås

Madde apporterar kråka

Madde på väg in med markering till Eva

Katarina skickar Ella

Eva o Madde

Kasper vattenapporterar

Rosa o Kasper

Kasper o Madde på jaktmässa i Kalmar där dom fick prova på WT med bra resultat ;)
tacl Rosa för fina bilder!
Obix och husse Claes vann WT i öppenklassen arrangerat av SSRK.
Stort GRATTIS!

Prisutdelningen WT ökl jaktmässan i Kalmar med Claes o Obix

Bild från söktävlingen i Kumla

Hittade den här bilden på Kumla Bk:s hemsida när jag surfade runt :)) ..så den lånade jag ;)
Cosy vann och fick cert. Hon var såå duktig på sökarbetet i värmen och fick 10-10 i betyg av domarna!
Min duktiga lilla Goosy!

Hane bestämd till Kellys nästa kull :)

Nu är det bestämt vilken hane Kelly ska paras med nästa år. Det blir Tomas Söderströms "Scotty" S(j)CH Hillus Drake. En härlig hane som har ordentligt "drag" under tassarna när det är jobb på G :)  Tycker han påminner mycket om Cosy i sin stil.  Annars är han lugn och väldigt trevlig i vardagen.En mysig hane helt enkelt. Jag ska ha en valp den här gången och det ser jag verkligen fram emot :) Känner mej så duktig att jag ändå klarat att vänta och inte tagit nån valp ur tidigare kullar. men nästa år är Cosy 9 år och jag räknar med att börja trappa ner på hennes tävlande så jag kan satsa helt på en ny valp då ;)
Vi har tränat en hel del sista dagarna och Kelly har gått riktigt bra :) Nu väntar jag med spänning om vi kommit med på jaktprovet i Hofors 15-16/8.
Mason som är far till Kellys Rock-kull tog ett 1:a pris i elitklass i helgen. Stort GRATTIS Tina!

Så lite bilder på Scotty och längst ner Kellydottern "Smilla" ur Pokerkullen


Scotty med sonen Sniper  lika som bär :)

Scotty o Sniper

Scotty myser i gräset..

Tomas o Scotty

Tomas o Scotty

 

 Searover Kellys Wild Card "Smilla" Streamlights Brave Onyx-Kelly

RSS 2.0