Grattis!..o Lydnads SM

Vill börja bloggen med att gratulera Obix o Exa två av Kellys valpar som blev godkända på apporteringstest i helgen. En liten mjukstart inför kommande B-prov ;) Bra jobbat!
image120
Igår kom brevet från SBK som jag väntat på..och vi är med på Lydnads SM i år oxå...:)) alltid lite pirrigt innan man vet att anmälan kommit in som den ska. Enligt deltagarlistan är Cosy ensam labbe även i år ..så då vet vi att hon blir bästa labbe iallafall ;) Ska bli jättekul att var med och träffa alla underbara lydnadskompisar igen på Öland! Ser verkligen fram emot att dela stuga med Lena o Gubben. Va kul vi ska ha!! Så himla skoj att dom oxå kvalade in i år! Nu får vi hoppas på tur med lottningen så vi hamnar långt ifrån varandra med startnumren så jag kan titta på er!
På tävlingarna härhemma så har vi haft otur att gå efter varann och då hinner man inte se nånting.

Grattis Kellys valpar!

Igår fyllde Kellys 9 valpar 1 år! Tänk vad fort tiden går. Minns det som igår när jag fick vara med och hjälpa de små liven till världen ;) och Kelly var en jätteduktig mamma som tog hand om sina valpar som om hon aldrig gjort annat. Nu börjar det bli dax för höfled o armbågsröntgen och jag håller tummarna för att allesammans har lika fina leder som sina föräldrar. Så småningom kommer även en del av dom ut på jaktprov o lite andra tävlingar. LYCKA TILL!
 
image118
Kelly kan konsten att vila när inget är på gång:)

Vi har jakttränat en del och fokuserar på närsök och sneda skick på markeringar o linjetag. Väldigt nyttiga övningar!
Här nedan en bild på Maris Ladda in action :)
image119
Ha det gott!

Söktävling i Flen

Ojj nu är vi helt slut..både Cosy o jag.. Vi har varit i Flen och tävlat sök igen. Tyvärr gick det inte bra idag heller och några SM poäng var det inte tal om  :o Vi fick även idag börja med platsliggning o sedan lydnaden. Vi lottades till startnummer 9 idag oxå...hmm tror det är ett otursnummer för oss ? Nummer 1-6 fick börja med söket. Lydnaden idag kändes inte lika bra som igår och poängen blev oxå lite lägre..närmare bestämt 8 poäng mindre.  247,5 poäng idag.Uppletandet däremot gick BRA  och Cosy fick 9,5 i betyg! Sist vid lunch bar det så iväg ut i skogen. Tyvärr missade Cosy första figgen och hittade bara två. Det var varmt och solen sken så det var ganska jobbigt och Cosy blev trött. Annars brukar hon inte ha några problem att hålla hela sökrutan,men här märktes tydligt att hon tappade trycket i slutet och mer eller mindre gav upp :( Så betygen blev dåliga 6,25.
Slutsumman hamnade på 485,75 och Cosy blev godkänd och kom slutligen på en 5:e plats av 11 hundar.
Tassa var duktig på söket och 9 i betyg tyvärr orkade hon inte med lydnaden i värmen men blev godkänd även hon och kom 6:a endast någon poäng efter Cosy. Det var tätt mellan poängen och 2:an hade ca 491 poäng.

Stort GRATTIS till Anna o Abbe i vår träningsgrupp som vann på 563,5 poäng och fick CERT!!
hihi ..nu blir det tårta igen på nästa träning  ;)

Söktävling i Eskilstuna

Idag har vi tävlat sök på Eskilstuna Bk. Vi var 12 tävlande och vi lottades till startnummer 9 och kom i grupp 2 som startade med lydnad o uppletande. Först platsliggning som gick bra. Betyg 10-10. Lydnaden gick oxå ok men Cosy  var väldigt het!...och tjyvade på skallet o återhoppet på hopp-sitt  :o. Det blev ändå 255,25 poäng :) Sedan körde vi uppletande. Cosy jobbade bra men hittade tyvärr bara 3 föremål. betyg 8-8. Därefter bar det iväg ut till sökskogen. Det var en ganska krävande men rolig ruta,men tyvärr fick vi inget flyt och jag skickade alldeles för tätt i början,och tiden rann väg och Cosy hittade bra en figge inom tiden. Figge nr 2 hittade hon när tiden var slut ..Gjorde påvis och hon fick mycket beröm så jag tror inte hon alls uppfattade det som ett misslyckande trots att det blev en "nolla"
..Skit oxå!!..Men nu tar vi nya tag och tävlar i Flen imorgon ;)

Snart helg ;)

Så har det gått en vecka igen ..;)) och det verkar som våren kommit tillbaka efter envisa regnskurar med typiskt aprilväder. Vi har tränat lite av varje och allt känns bra..Till o med Cosys kryp..så vi får se hur det går på tävlingen i morgon.Vi känner oss iallafall väl förberedda.Nu ska "bara" allt klaffa på tävlingen oxå :)  Det blir en tuff tävlingshelg med söktävling både lördag o söndag. Ser verkligen fram emot tävlingarna!! Hoppas bara min rygg håller sej någorlunda i chack...tur att det finns värktabletter så man kan göra det man älskar mest...TÄVLA!!

Trevlig Helg på er allihop!...och LYCKA till alla som ska ut o tävla!
Kram Maud

Söktävling i Västerås

Vaknade tidigt kl 5.15 när klockan ringde och det var dax att stiga upp. Regnet strilade ner och det hade regnat hela natten...Inte kul tävlingsväder alls ;(  Var i Västerås vid 6.45 då det började med lottning. Vi var 9 elithundar som kom till start och vi lottades till nr 4. Alla började med platsliggning med skott innan vi delades i två grupper.1-4 började med lydnad o därefter uppletande innan vi for ut i skogen. Planen var blöt och med mycket vattensamlingar..vilket inte är Cosys favoritunderlag! ..lilla prinsessan vill inte ha stänk under magen eller bli blöt i rumpan!!Platsen gick bra med betyg 10-10. Trots en "nolla" på krypet (Hon bara vägrade att krypa i kladdet!!..låg kvar när jag kommenderade med ett stort NEJ i pannan!!  resten av momenten gick väl ok...men inte mer. Uppletandet gjorde hon bra och alla fyra föremål kom in med betyg 9,5-10. Därefter åkte vi ut i sökskogen där vi kunde ta det lugnt o fika o rasta hundarna innan det var vår tur...Blev "lite" nervös när hund nr 1 kom tillbaka o berättade att hennes hund dragit "STORA" slag i en lättsprungen ruta!!..Jisses jag som tycker Cosy dragit iväg alldeles för långt på träningarna innan :o Så var det vår tur...Skickar första skicket åt höger o Cosy går fint ut mot hörnet.viker in bakom en sten och kommer tillbaka med rullen..Figge nr 1 är hittad! Vi fortsätter och Cosy jobbar kanonfint! Fina slag rutan igenomi bra tryck o tempo!! Hittar figg nr 2 på 50 meter på höger sida och figg nr 3 på 250 meter på vänstra sidan...Söktiden 9.50 så det gick undan ;) Vilken härlig känsla! Vilken härlig hund hon är! Så fick vi vänta ,vänta o vänta  innan det var prisutdelning och det visade sej att Cosy vunnit på 569 poäng med CERT! 2:an blev godkänd på 517 poäng.
Så fort vi var klara åkte vi till Lövudden där FRK/Bergslagen ordnade WT. Där hann vi se finalen i elitklass som Lena o Arron vann! Lena vann även öppenklassen med Day! Stort GRATTIS!
Stort GRATTIS även till Lena o Gubben som var i Bro-Håbo o tävlade och fick fina 302,5 poäng! HÄRLIGT!!

Bruksträning

Ja det är vad vi tränar mest just nu... Cosy känns helt ok inför kommande tävlingar. Men vi har ändå mycket att förbättra och slipa på. Så det ska bli spännande att se hur det funkar på tävling. Jag har anmält till 3 söktävlingar och haft turen o kommit med på alla! ..förutom tävlingen i Norrköping som vi blev bortlottade ifrån.Den första söktävlingen är i Västerås nu på söndag. Kul!

Kelly har fått fokusera mest på jaktträning med markeringar och riktade närsök på "nergrävda" tennisbollar...och det hon sköter sej bra....ehh det är bara matte som sköter sej mindre bra och lyckades kasta upp Maris dummy i ett träd!!...och där hänger den fortfarande fint efter idogt kämpande av både Mari och mej att få ner den..;(..så himla irriterande!! Nu är det bara att invänta tills det blir riktigt blåsväder så kanske den kan ändra läge eller i bästa fall trilla ner.

Ikväll började sedan Lenas unghundskurs på Rosöga. Så Mari och jag åkte dit och tittade för det är fler av Kellys valpar som är med. Jättekul att se alla unghundar i arbete....MEN jisses vilket oväder! Vintern kom tillbaka...och vi som hade sett fram mot en härlig vårkväll..istället snöade det nästan på tvären!

Cosy tränar framåtsändande...

Helgen som gått..

I lördags åkte vi upp till Stockholm och firade Emma som fyller 25 år! Stort GRATTIS!
Mari var snäll och tog hand om hundarna så istället för att trängas i Emmas tvårummare fick dom vara på Laddas hundkalas..(hon fyllde 2 år i lördags)  Där blev dom väl omhändertagna och gick långpromenader och åt ben ;) Tack!
Hämtade dom på kvällen och vad möter oss när vi kommer hem...jo en stor lapp på ytterdörren att ikväll ska våra glada grannar ha FEST..ehh varning för hög musik...!
Jojo tyvärr vet jag alltför väl hur deras fester brukar vara ..osh så även denna gång.. så mycket sömn blev det inte inatt heller. När jag skulle åka på tävlingen till Katrineholm tidigt på morgonen..DÅ gick deras gäster hem..:((
Dessutom ställde vi ju fram klockan till sommartid,så tidig morgon blev det när vi hade samling redan kl.8.

Vädret var fint och planerna likaså så det fanns inget att klaga på. Vi var 12 hundar som kom till start och Kelly lottades till nr 4. Sittande i grupp gick bra och hon fick 10. Sedan på platsen blev det strul...med ett väldans liv på parkeringen med hundar som skällde och nr 1 blev rädd och for upp o skällde till. det blev för mycket för Kelly som tyvärr satte sej spikrakt upp för att se vad som stod på..betyg 0 var ett faktum. När vi sedan körde programmet så märkte jag ganska snart att hon inte var riktigt med. Det blev många DKn  och betygen därefter.. Det var inte Kellys dag helt enkelt.. men vi kommer igen ;).. Stort Grattis till Åsa o Dotty som vann tävlingen på fina 314 poäng!
Jättegrattis till Lena o Gubben som kom 2:a på fina 292,5 poäng och därmed höjde SM poängen! Nu är dom på G!!
Det var en jättebra anordnad tävling med en bra tävlingsledare och trevliga funktionärer o domare! Tack!
Vi hade en trevlig dag och träffade många kompisar.

RSS 2.0