Vinterbilder

Lite bilder från dagens promenader i det fina vädret.

Cosy o Rhea



Rhea



Kelly o Rhea



Rhea



Rhea



Alla tre raringarna



Cosy o Rhea



Cosy snackar lite hyfs med Rhea ;-)


Sökträning

Några dagars blidväder med regn och blåst har tagit bra på snön. Inte trodde jag för en vecka sedan att jag skulle kunna lägga sök på "nästan" barmark ;-). Nu är det här i "min" backe på som ligger på södersidan som snön alltid försvinner först. Så idag är det fläckvis barmark och fortfarande plusgrader så snön är mjuk som är kvar.
Hundarna fick se när jag gick ut i sökområdet och la 10 dummys. Gick sen och kopplade loss Rhea och gick "fot" fram till startplatsen..(hmm det var lite svårt och hon var ivrig att få börja så det blev lite vändningar och träning i fotgående innan jag gick fram och hon fick sökkommando. Hon var duktig och hämtade in 6 dummys av 10. Hon sökte fint och tog för sej ny mark för varje gång. Extra glad blev jag att hon vände in direkt när hon hittat en dummy utan att ens tänka tanken att leta efter fler! I höstas hade hon lite mer habegär och skulle gärna kolla in om det fanns fler innan hon kom till mej. Ser att det gett resultat av att bara ha tränat med en dummy i taget, och även förstärkt med inkallningssignal direkt när hon greppade apporten, för att sedan ökat på och lägga fler dummys. Duktig liten tjej!! Så fick hon sitta passiv igen när Kelly hämtade in resterande 4 dummys. Det var en fröjd att se henne jobba. Vilken lycka!!..något jag ofta glömmer bort i vardagen då jag inte märker mycket av henne alls och hon nästan är lite tråkig. Särskilt nu när hon varit skendräktig. När inget händer så bara lufsar hon omkring och ser allmänt ointresserad ut.Men vad glad jag blir av att se hennes lycka av att få jobba igen! Då blir hon en helt annan hund :-)

Årets första inlägg

Nu är det nytt år och vi tar nya tag! Känner på mej att 2011 kommer bli ett BRA och innehållsrikt år! 2010 blev lite av ett mellanår för oss iallafall tävlingsmässigt. I år hoppas jag komma igång med Rhea och även Kelly och att vi får uppleva mycket kul tillsammans både på träning o tävling. Cosy har fått pension från tävlandet helt men får naturligtvis vara med och träna lite lätt även fortsättningsvis....bara nu snön inte ligger kvar i evighet så man kan komma igång med träningen på alvar. Har lagt upp lite mål och för Rheas del hoppas jag på några starter på WT och även B-provstart i nkl i år och sedan start på Unghundsderbyt i juni förståss. Även någon lydnadsetta ska vi försöka hinna med ;-)För Kellys del blir det oxå några WTn i vår och kanske någon start på A-prov senare.
Ska försöka göra en sammanfattning av Cosys tävlingskarriär. Det tar lite tid,och känns jobbigt,men det kommer så småningom.

Så lite foton från dagens promenad :-)


mina tre sötnosar




Rhea

Rhea


Rhea o Kelly





Cosy

Cosy o Rhea


Cosy o Rhea


Rhea apporterar



Rhea apporterar


RSS 2.0