Lydnadsträning och simning+ valpmys förståss..

Har haft en supermysig helg. Först ute hela dagen hos valparna på lördagen.Sedan kom barnen hem och vi grillade och hade mysigt och sedan firades jag på mors dag hela söndagen! Jag har världens bästa och goaste "ungar" ! Tusen Tack!
Idag har Cosy varit i sitt esse och fått träna lydnad. Det gick riktigt bra ,men visst har vi lite detaljer vi skulle behöva slipa på till SM. Men jag är väldigt nöjd ändå med träningspasset! Genrep blir imorgonkväll i Surahammar;)
Efter träningen åkte vi ut till Sundbyholm och så fick hon simma ett rejält konditionspass.Ojj vad lycklig hon var.
Men det var inte slut med det utan på kvällen åkte vi ut och hälsade på Lena o Peder på deras drömställe:) Det blev även lite vattenarbete där och mer simning. Så nu är hon väldigt nöjd här med dagen;)
Så foton ..först från lördagen med valpisarna


Två av Kellys tikvalpar


Allivalp med fågelvinge;)



Cosy simtränar


valpmys!

Bilder,bilder, bilder. Valparna är för härliga nu!
Kellys valpar nedan














Nedan Allis valpar :)





syskonkärlek;)






5 veckorsbilder:)

Oj vad tiden gått fort! Valparna fyller 5 veckor idag och nu börjar de blivande valpköparna komma och hälsa på :))

Efter lite bus ute på gräset blir man såå trött o somnar


mysigt


Matbaren invigd:) och alla äter i varsin skål:)


Sen lyfts den bort och man får kolla vad syskonen ätit;)
















WT FRK/Bergslagen

Igår åkte vi med Yvonne o Mari på WT till Hallstahammar. Det var FRK/Bergslagen som arrangerade. Ett trevligt och lite familjärt arrangerat prov. Vädret var lite blandat med regn till och från men ändå ok. Väl framme blev jag oxå sugen på att starta med Cosy, så vi hade tur och fick efteranmäla oss. Kul! Cosy skötte sej bra och knåpade ihop hela 90 poäng, vilket räckte till en 2:a placering efter Teo och Cia som vann på 92 poäng. Stort Grattis!
....men men visst märkte jag att inte Cosy var i toppslag...hihi ju äldre dom blir så lägger dom sej till med vissa olater..andra kanske inte ser men jag märker skillnaden..Tempot är tex inte detsamma som förr..och dummys är väl inte sådär superintressant egentligen så jag tycker nog det kändes "liite" avslaget.Men visst är jag nöjd! Mycket priser fick vi med oss hem,bland annat en säck 15 kg hundmat.
Yvonne debuterade med Sweet i nkl och de skötte sej med den äran och fick ihop 85 poäng! Det såg mycket trevligt ut och Sweet tyckte att det var KUL :) det räckte till en 3:e placering. Stort Grattis till en fin debut!
GRATTIS oxå till Lena o Jackie som vann öppenklassen!
Tack alla för en supertrevlig dag!

Valpmys i bilder



Valparna har fått en ny leksak av Timmy..en pingvin..Jättekul tyckte dom och provade genast om den kunde simma i vattenskålen..Kloka valpar;)



Timmy blev genast poppis!..alla ville vara med!



..och så måste vi busa med varandra!



Mysstund



Mysigt





Bus med pingvinen



Timmy med en av Allis valpar:)



Alla trivdes;)


Gullig gulligare gulligast;)

Ja som ni förstår så är det valpbilder igen;) Nu är det full fart i lådan och nu har dom börjat leka lite med varandra och med en leksak som Anders fixat åt dom i lådan.




Först leker vi o busar ...

..för att sedan lika snabbt..bara somna;)





Morsan har klämt ner sej i bian o myser





Sist en bild på Allis godingar :)


Valpmys

Idag har det varit valpmys nästan hela dagen :) Nu börjar dom bli riktigt roliga.


Tre små gula gossar 3,5 vecka gamla


Tre små flickor






en av tikarna


Grattis Anki o Dusty!

Idag åkte jag med Anki till Västerås när hon startade Dusty på B-prov i öppenklass. Det gick alldeles utmärkt och hon fick sitt andra 1:a pris i öppen klass och är nu elithund. Stort Grattis!!! Det var kul att se och nu fick jag ännu mera träningsinspiration;) Lägger ut några bilder från provet nedan..


Inledande dubbelmarkeringen på land inlevereras


Landdirigering.......Vattendirigering........söket

sist en glad funkis..kastaren Peter!


Valparna 3 veckor

Igår bev valparna 3 veckor. Det firades med att dom fick större utrymme i valplådan och att dom fick smaka på "riktig" mat köttfärs. Det gillade dom!

Stort Grattis till Katarina som röntgat "Ella" med fint resultat. A höfter o UA på armbågar
Nu är alla 16 av 17 som är röntgade fria i Kellys båda kullar innan. Härligt!

Så lite valpbilder från 3 veckorsdagen!
Tycker redan dom visar anlag på Kellys livsnjutaranlag;)












Fina Ella

Har fått några fina foton på "Ella" Searover Kellys Metallica när hon apporterar vilt.
Tack snälla Katarina för att du skickar och håller mej uppdaterad om er träning:) Kul!





Gulliga valpar :)

Valparna och Kelly mår bara bra. Alla har ju öppnat ögonen sedan några dagar och är uppe på benen och traskar omkring. Gissa om dom är söta! Även Alli och hennes valpar mår bra och har även dom börjat öppna sina ögon.


Kelly tycker det går bäst att mata dom sittande nu


Kellyvalp som sover sött


Mums va gott!


..och sen blir man såå trött;)


Så sist söta Allis valpar


Distrikts Mästerskap på Strängnäs Bk

I helgen har det varit DM på Strängnäs Bk. I fredags kväll var det lydnaden som avgjordes och här vann Mona med sin bc Alfred på 303 poäng. Stort Grattis till ett jättefint program. Cosy var duktig och kom 2:a på 291 poäng. Är nöjd med hennes insats efter nästan 5 månaders tävlingsuppehåll :) Men nu startar vi upp med matchningen inför SM i juni. På 3:dje plats kom Leif och Lakrits från Botkyrka.

Så i lördags var det sök och spårtävlingar. Vi hade samling kl.7 på morgonen och vi började med skogsarbetet. Cosy lottades till startnummer 4 av 5 elithundar. Det var en rolig bana som inte var alltför tungsprungen men med kluriga legor. Cosy var jätteduktig och jobbade på bra även om hon inte alls har den kondition som egentligen krävs. Men hon har en kämpaglöd och en härlig vilja:) Hon hittade sina 3"gubbar" och belönades med 9,5. Därefter åkte vi tillbaka till klubben och fikade och det blev ganska lång väntan till kl.13. Då var det platsliggning med skott ihop med högre o lägre hundarna som var kvar efter sökarbetet.Efter att några brutit så var vi sammanlagt 7 hundar kvar.Cosy låg fint betyg 10-10. Så var det lydnaden. är nöjd med henne här med och hon skrapade ihop 262,75 poäng :)Därefter var det uppletande. Högrehunden började och sedan var det eliten. Cosy jobbade fint men hittade bara 3 föremål. det hon missade låg nära bland stenar, betyget blev 8-8.
Slutpoängen blev 586,25 poäng med CERT och det räckte till en 2:a placering., endast 6 poäng efter vinnaren.
Detta var Cosys sista brukstävling i karriären och jag är jättenöjd!!! Hon hade egentligen redan blivit pensionerad men jag blev "övertalad" att köra en sista tävling så vi skulle bli ett lag till DM. Nu blev vi inte det ändå tyvärr pga bortlottningar och sjuka hundar. Synd. Men det känns underbart att få sluta med ett cert!!

Mari och Ladda gjorde återigen en fin Lägretävling i sök och vann klassen på fina 540 poäng och fick sökarbetets enda dubbel 10:a. Stort Grattis!!


DM i sök 2010


DM i spår med endast retriever på pallen!!
Stort Grattis Anders o Frazze som vann!!


Lägre klass sök
Grattis Mari o Ladda


RSS 2.0