Jaktprov o LRKs poängjakt

Igår var det jaktprovsstart för Kelly igen.Den sista för säsongen och den här gången i Sunnansjö. Det var ett trevligt prov som gick längs en kanal. Provet började med en dubbelmarkering på land för parkamraten,därefter fortsatte vi efter kanalen o ner till vattnet där Kelly fick en dubbelmarkering på vatten. Den första föll i vassen snett över kanalen på andra sidan o den andra utåt i vattnet skymd av en buskridå på land  efter vasskanten. Hon spikade den sist kastade och letade sedan i rätt område i vassen men kunde tyvärr inte finna apporten. Synd! Så var det en vattendirigering snett åt andra hållet och det gick bra! Därefter promenerade vi upp till söket som gick i skogen. Det var två områden som skulle sökas igenom.Först fick hindarna hämta varsin i samma område för att sedan jobba i varsitt. kelly gjorde ett jättefint sök och riktigt flög fram över stock o sten :) Så promenerade vi ner mot kanalen igen och Kelly fick sin dubbelmarkering på land Tyvärr såg hon inte första kastet så jag fick hjälpa henne med en del signaler innan hon hittade den. Så fick hon sitta pasiv när parkamraten gjorde sitt vattenarbete innan Kelly fick avsluta med en landdirigering efter vattnet.Det blev lite omständigt men apporten kom hem. Tror hon blev trött i huvudet av alla signaler..det blev en hel del visslande även på markeringarna tyvärr. Så det blev ett 3:dje pris.
Grattis till Piper o Anki som fick ett 1:a pris!
o till Nisse o Camilla som fick ett 2:a pris!
o till Tassa o Mari som även dom fick ett 3:dje pris!

Vy över provplatsen tidigt lördagmorgon

Så idag söndag har vi varit på Labradorklubben Sörmlands poängjakt. Det var en trevlig dag trots dåligt väder med regn o blåst. det var upplagt med tre stationer där man kunde välja svårighetsgrad och maxtiden på alla rutor var 2 minuter...och den tiden går fort vill jag lova... Det var en markeringsstation,en dirigeringsstation och så sök.
Både Kelly o Cosy skötte sej bra. Kelly hade dock lite otur och såg inte ena kastet på dubbelmarkeringen och eftersom man inte fick dirigera så gick tiden snabbt innan hon hittade apporten. men hann iallafall få hem den innan tiden var slut och fick 15 poäng. Cosy hann här med en enkelmarkering till o fick 25 poäng. På dirigeringsrutan fick båda full pott 30 poäng. För att sedan på söket tror jag Cosy hann få in tre apporter värda sammanlagt 4 poäng, medan Kelly hade lite otur och sprang alldeles för stort och tiden gick ut när hon var på väg in med sin första apport så det blev en 0:a.
Så bjöd labbeklubben på grillad korv för att sedan avsluta med en plojtävling på tid .. man hade 30 sekunder eller 1 minut?? man ställde upp med hunden..en markering kastades som hunden snabbt skulle hämta o lämna av, därefter skulle hunden sitta kvar och föraren springa allt vad man kunde åt andra hållet till tiden var ute, då skulle man kasta dummyn så långt man kunde :)) den som kastade längst vann. Grattis Micke som vann o kastade ända in i nästa kohage!! ;))
Resultatet av poängjakten blev
1:a Ann Margeret o Curry
2:a Mari o Ladda
3:a Kristina o Hera
Stort Grattis till er!

Cosy kom på 4:e plats
Stort Tack labbeklubben Sörmland för en rolig dag trots vädret!

Måste även GRATTA Lena o Arron som idag tog 1:a pris o CERT på A-prov!!
och Maria o Arraks som fick ett 2:a pris på samma A-prov!
Bra jobbat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0