Härlig känsla!

Igår morse bar det av till Uppsalaprovet i ottan. Vem kunde ana efter förra jaktprovet att det skulle bli en sån lyckad dag ;) Jag vet ju att hon kan och nu skärpte jag verkligen till mej själv. Kelly var nu en helt annan hund och lydde min minsta vink. En härlig känsla!! Vi var verkligen ett team!
Vi startade i första par tillsammans med Marie och hennes 9 åriga flattik "Maja". Provet började med en transport och under vägen sköts det två skott ut mot strandängen vid sjön som vi gick utefter. Ca 50 meter längre fram fick vi ställa upp oss och Maja fick börja med en lång dubbelmarkering över viken. När den var hemma så fick hon hämta in en apport på riktat närsök på strandängen. När det var klart fick Kelly börja med en vattendirigering  till vänster snett över viken. Söket låg ut i strandängen till vänster om dirigeringen. Kelly tog linjen bra ut till apporten och lydde fint :) Skön start! Sedan fick Kelly göra samma markeringar och riktat närsök som Maja. Vilket hon gjorde jättebra förutom en liten stöttning på den andra markeringen. Därefter var det dax för sökarbetet som låg i pors,myrmarkoch blöt strandäng,dessutom var det en liten bäck långt ut i sökområdet som dom måste över för att hitta apporterna längst ut. Kelly fick börja och plocka in 3 apporter,sedan Maja 3 och sedan Kelly ytterligare 3 igen.När dom hämtat sina 6 apporter var det klart. Dummysarna var numrerade så domaren kunde se exakt var hundarna varit i området. Kelly sökte med härlig glädje och hittade sina dummys både nära och långt ut och diket (eller bäcken) var inga problem för hennes del. Efetr söket var avklarat så var det promenad efter skytten ut på myren där först Maja fick sin dubbelmarkering och dirigering.När sedan hon var klar var det Kellys tur med samma markeringar. En dubbelmarkering med en jätteduktig kastare som verkligen kastade högt och precist för alla hundar :) Kelly markerade fint och spikade den sist kastade, gick sedan ut lite åt vänster om den först kastade men vände rutinerat tillbaka inåt höger och så var även den först kastade dummyn snabbt inne. Så var det bara landdirigeringen kvar och även den gick bra och hon lydde så fint hela vägen :) Hela provet klarades av på knappt en timme vilket var bra jobbat.
I fjärde par var det Tassa o Maris tur. Tassa var duktig och fixade även hon provet bra!
Senare startade Ulrika o Iva och dom var jätteduktiga. Så härliga att se tillsammans!
Efter en lång dag var det så äntligen prisutdelning.
Kelly o Tassa fick ett 1:a pris!  Jippi!! Det var Kellys 3:dje 1:a pris i elit så nu har vi "bara" praktiska kvar för championatet :)) Det var Tassas andra 1:a pris  så nu väntar praktiskt prov även för henne plus ett till 1:a pris på B-prov så är det klart!!
Ulrika o Iva fick ett starkt 2:a pris. Stort Grattis! Ettan kommer snart!!
Hur gick det då för min parkamrat..Jo hon jobbade fint och fick en stark 2:a! Inte kunde man tro att hon var 9 år ;)

Tassa o Kelly

Iva på väg in med vattenmarkering


Iva o Ulrika

Markeringar på myren
Mer foton från provet finns snart på hemsidan. Ska lägga upp ett nytt album från provet i Picasa

STORT GRATTIS till Lena o Day som blev SJ(j)CH 5/9!!


Kommentarer
Postat av: Märta

Tack för kommentaren om kasten ;-) och hälsningen på hemsidan! Ni var så duktiga, det var jättekul att se! Lycka till med det praktiska provet!

2009-09-06 @ 15:43:51
URL: http://martashundar.wordpress.com/
Postat av: Jill och Peter

Vi är imponerade :) vad duktiga ni är! Stort grattis till 1:a priset. Det praktsika kommer ni fixa galant!

Kram

från oss alla

2009-09-06 @ 18:01:00
URL: http://www.jaktlabrador.net
Postat av: Kari og Ida

GRATTIS!!

2009-09-07 @ 08:13:56
URL: http://www.visterwood.com
Postat av: Sandra, Thyra & Lhine

Grattis i efterskott :)



Kul att du varit inne hos oss och kikat, och gillade Thyras hopp-över-fårstaket-bilder :D

2009-09-08 @ 09:04:21
URL: http://tomik.se
Postat av: Lena,Gubben & Spot

Va roligt :) Stort Grattis,ni är såå duktiga :)

Ha en bra helg

Kram från oss

2009-09-11 @ 19:41:51
URL: http://www.vallgubben.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0