Elitsök på Sala Bk

Väckarklockan ringde tidigt i morse och så bar det av till Sala för söktävling. Det var 4 månader sedan vi tävlade sist. Vi var 4 elitekipage som fick vara med och Cosy lottade till startnummer 2. Vi började med sökarbetet i skogen som började bra. En figg i första högra hörnet. Sedan några tomslag,och så kom hon med rullen igen.Ner i täta granskogen för påvis fram till en täckt låda..Domaren säger figurant fram..men inget händer!! det visar sej att lådan är tom och att Cosy blindmarkerat...Nu var det ju bara det att lådan var så gott som täckt och tydligen bara lite öppen i bakkant vilket varken domaren eller jag såg..Lite tråkigt att dom inte kunnat öppna den mer så hade vi troligen sluppit den här blindningen..Nu öppnade domaren mer i framkant för resterande hundar.. Nåja..nu skulle hon ju inte tagit "rullen" ändå utan ha förvissat sej om att det verkligen fanns en "gubbe" där. Thats life! Efter det här tycker jag hon kom av sej litegrann och var lite tveksam att gå ut igen på den sidan först. Sedan jobbade hon upp sej igen och hittade två "gubbar" till. är nöjd med min lilla hund som alltid gör sitt yttersta och kämpar på :)) betyget blev ju inte mycket att hänga granen med den fadäsen  6-6,5 så här tappade vi värdefulla poäng. Så blev det en liten stunds vila innan det var dax för uppletande. Det gjorde hon superbra!! och alla 4 föremål var inne på knappt 2 minuter! betyg 10-10. Härligt! ..men är inte det typiskt när man missat på söket?! Så åkte vi tillbaka till klubben och åt lite lunch innan det var lydnad.Hon gjorde en ok lydnad,men kan betydligt bättre..men med den lilla träningen vi gjort innan så är jag nöjd! Fick ihop 249 poäng på lydnaden idag med en del slarvfel här o var,plus att hon inte riktigt ville krypa när det var lite blött i gräset.. Slutsumman blev 490,25 poäng och godkänd..Tänk OM hon hade haft fullt på söket idag..då hade summan hamnat på 599 poäng vilket inte varit helt fel ;)
Stort Grattis till Lena Kerje o Nisse som vann på 587 poäng och fick Cert!! 2:a Gunnar Fors med sin rottis Gaja också hon med Cert och blev därmed SBCH! 3:a Ewa och Trix bara några poäng efter och sist kom Cosy.
Stort tack till en bra arrangerad tävling och till Tea som gjorde mej sällskap! Sala BK är en trevlig klubb som vi gärna kommer tillbaka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0