Årets sista lydnadstävling

I söndags var det dax för Cosys sista lydnadstävling för året. Det var Katrineholms Bk som arrangerade tävlingen som i år gick i Mörtbols ridhus. En väldigt bra arrangerad tävling med fint underlag och trevliga funktionärer,tävlingsledare o domare ;) Det var meningen att Mari o Ladda oxå skulle starta men tyvärr började Ladda löpa så vi fick åka själva.Hade ändå trevligt sällskap under dagen av Susy. Vi var 6 hundar i elitklassen som kom till start och Cosy lottades till startnummer 4.Cosy började bra med full poäng på sitt i grupp och platsliggning. Sedan fick hon ligga i bilen en stund och jag tittade på ett par startande hundar. Atlas och Lena gick som nr 2 och gjorde ett fint program med många 10:or. Han är verkligen jämn och stabil i momenten Atlas.Så började det närma sej vår tur och jag rastade henne och började värma upp.Körde ganska mycket linförighet innan vilket visade sej ge resultat och hon fick 9,5 på fria följet :)) Även gå runten gick bra idag och belönades med en 10:a. Inkallningen gjorde hon superbra igen idag och fick även här en 10:a ( i mina ögon var det värt en 11:a ;) Jättenöjd!!Rutan oxå bra 9,5 och likaså apportering med dirigering 9,5.Hoppapporten hade hon tveksamt upptag och fick en 8. Vittringen riktigt bra 10:a. Så avslutningsvis fjärrdirigeringen där ho flyttade framåt lite .lite och fick betyg 9. Är jättenöjd med Cosys tävling idag!..det är bara att konstatera att hon älskar att tävla i ridhus :)) Nu har Cosy ett snitt till SM 2010 på 304,66 och ligger 7:a på kvallistan.
Det var en labbe till med som hade "Sting" till pappa. En härlig hund med fin attityd som säkert kommer att visa framtassarna på lydnadsplanen framöver!
Det visade sej vid prisutdelningen att vi kom 2:a på fina 305 poäng efter landslagshunden Atlas som vann på 308 poäng. Stort Grattis Lena! Stort Grattis även till Susy o Tara som kom 3:a i elit och till Susy o Imma som vann klass 3 och tog LP i klass 3 idag :))
Efter tävlingen kunde jag ta in Kelly i ridhuset och träna litegrann. Ojj vad hon var lycklig!! Skuttade som en kalv på grönbete ;) Jättebra träning för henne som inte varit mycket i ridhus innan ;)

Kommentarer
Postat av: Katarina & Ella

Stort Grattis till ett kanonavslut! Massor med kramar från K & Ella

2009-12-10 @ 06:59:33
Postat av: Kari

Grattis, grattis!!

2009-12-10 @ 07:29:05
URL: http://www.visterwood.com
Postat av: Susy Tara o Imma

Ännu en gång Grattis!! Vilka härliga hundar du har! Svårt att förstå att Cosy är 9 år, med den farten o glädjen är det som att se en unghund! (sådan herre, sådan hund) Ha det nu riktigt bra, så ses vi framåt!



KRAM SUSY

2009-12-10 @ 11:03:21
Postat av: Cia & Teo

Grattis till fina poäng!

2009-12-12 @ 15:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0