Inoff B-prov ökl

I lördags anordnade Labbeklubben Sörmland ett inofficiellt B-prov i nkl o ökl. Det är ett härligt gäng med Ann-Kathrin i spetsen som engagerar sej och alltid ställer upp som funkisar o fixar. Synd att inte fler tar chansen att prova sina hundar, men det kan ju bero på att det fortfarande är väldigt kallt i vattnet och det är säkert inte många som låtit sina hundar apportera i vattnet än. Rhea har inte varit i vatten i år än förutom sina dikes race ;-) men har inte simmat.På förmiddagen provades 7 nkl hundar. Sen var det lunch och så började ökl på en annan ruta. Vi var 5 hundar som kom till start så Harriet ställde upp med "Rulle"som parkamrat till den sista hunden. Rhea startade i andra par. Provet började med en dubbelmarkering där hunden med lägst startnummer (som var Rhea) fick börja och ta en markering och så fick hund nr 2 ta den som var kvar. Lite kul då bägge hundarna måste sitta beredda. Därefter gick vi vidare och det kom ett skott och så fick parhunden  gå på en dirigering. Promenad vidare och så ett skott och Rhea fick en dirigering på ett annat ställe. Promenad igen och så en dubbelmarkering där parhunden nu fick börja och Rhea ta den som blev kvar. Promenad igen ner till söket där Rhea fick börja. När hon kom in med sitt 3:e vilt kom ett skott och det kastades en markering till parhunden på vänster sida. Så fick hon hämta in ytterligare nåt vilt innan det var parhundens tur att söka..Nu blev det mkt strul och parhunden ville inte gå ut..gnällde o var mkt frusterad över hela situationen..till slut kom nåt vilt in men sen var det samma visa igen med mkt tjat men hunden ville INTE gå ut..Trodde Rhea skulle krypa ur skinnet...HON ville ju så gärna ut o söka. Så fick hon fortsätta o hämta lite mer vilt innan vi promenerade ner till vattnet. Parhunden började med dubbelmarkering och vatten dirigerng, men fick tyvärr inte hem dirigeringen. Så var det Rheas tur att göra dubbelmarkering på vatten o vattendirigering och sen var provet slut.

nedan Rheas protokoll

Samarbetsvilja: Skulle önska ngt bättre följsamhet vid transporter, i övrigt lyhörd för sin förares signaler.

Sökarbete: Startar med stor kraft och energi och får snabbt in ett par vilt. Täcker marken godtagbart. Skulle önska att hon följde upp vittring bättre.

Fart: Hög

Uthållighet: OK

Näsa: Används,kunde följa upp vittring bättre

Dirigerbarhet: Lyssnar väl på land och vatten och löser uppgifterna

Markeringsförmåga: Utmärkt på land,Vatten: markerar båda får lite problem med den först kastade, men löser det med förarens hjälp.

Skottreaktion: Uppmärksam o ivrig

Stadga: Fast i skott o kast och tyst

Apporteringslust: Hög med spontana upptag och bra inlevereringar

Apportgrepp: Lugnt o fint med bra avlämningar

Simteknik: Utmärkt

Vattenarbete:  Helt godkänt,löser alla uppgifter

Hundtolerans:  Stör ej och störs ej av andra hundar

Sammanfattande kritik:
En arbetsvillig tik,som löser de flesta uppgifterna på ett mycket bra sätt i god kontakt med sin förare. Ngt ivrig i fotgående och skulle önskat effektivare sökarbete.

Pris: 2:a

Jag är väldigt nöjd med Rheas debut i öppenklassen och nu vet jag vad vi ska träna vidare på ;-)
Tror nog att jag vågar att anmäla till något officiellt prov i vår så får vi se om vi kommer med.
Annars  startar vi i sommar eller höst, så hinner vi träna ännu mer ;-)

Domare:  Lotta Treiberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0